| Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi | |
|
+16Aco Ivanovic Popov Ivica R. BlackBelt Davor Zeljko_72 Renafly NikolaCG Predrag Madjoni Mungos Sale Sasats Crni Sumadinac Ervin-Eko 20 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| |
| |
Sumadinac Guide
Broj poruka : 1147 Lokacija : Ivanjica, Srbija. Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi Sre 17 Nov 2010, 21:03 | |
| Jeste i to Wapsi Razor foam translucent dun 1mm. | |
|
| |
Crni Guide
Broj poruka : 1994 Godina : 46 Lokacija : Leskovac Datum upisa : 07.03.2010
| Naslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi Sre 17 Nov 2010, 21:04 | |
| Ako je foam nadovezao bih se jednim pitanjem.Sto recimo nije upotrebljeno neko pero ili bilo sta drugo kao pokrov?
Koja je uloga foama kao pokrova?
| |
|
| |
Sumadinac Guide
| Naslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi Sre 17 Nov 2010, 21:18 | |
| Uloga drzanja muve u pravom polozaju. | |
|
| |
Crni Guide
| Naslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi Sre 17 Nov 2010, 21:27 | |
| Hvala... Nikad nisam probao mada sam vidjao nifme sa takvim pokrovom i ranije na netu.Zar moze to malo parcence foama da regulise drzanje nimfe u vodenoj struji?I koji je pravi polozaj? | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi Sre 17 Nov 2010, 21:33 | |
| Crni, ovo parcence nimfe trudi se koliko moze da odigne nimfu. Ja ga koristim ali samo na plivajuce nimfe... Sumadinac, grudi ove nimfe su za 10.... | |
|
| |
Sumadinac Guide
| Naslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi Sre 17 Nov 2010, 21:38 | |
| - Crni ::
- Hvala...
Nikad nisam probao mada sam vidjao nifme sa takvim pokrovom i ranije na netu.Zar moze to malo parcence foama da regulise drzanje nimfe u vodenoj struji?I koji je pravi polozaj? U jakoj ce je koliko toliko drzati kako treba, ali uglavnom moze. | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| Naslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi Sre 17 Nov 2010, 22:15 | |
| Nimfu nije problem podici od dna nego spustiti na isto. bar se ja srecem sa tim problemom. A posto je ova vidim duplo otezana Sumadinac je verovatno mislio na nepravilan polozaj kao sto je izvrtanje u vodi sto mislim da i nije mnogo bitno .... inace lepo navezana nimfa | |
|
| |
Sumadinac Guide
| |
| |
Sasats INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi Sre 17 Nov 2010, 22:28 | |
| - Sumadinac ::
Sve je bitno veoma je glupo iskljucivo tvrditi da nije ili jeste bitno .ali retke su nimfe sa foamom i ne spadaju u najlovnije . zato sam ja zakljucio da nije ribi mnogo bitno dali se muva preturila na stranu u brzaku .mozda to dolazi do izrazaja na jezeru ? | |
|
| |
Sale Guide
Broj poruka : 1437 Godina : 48 Lokacija : Čačak Datum upisa : 04.12.2008
| Naslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi Sre 17 Nov 2010, 22:30 | |
| ovo je izlazeca nimfa , i kod takvih muva je dobro staviti foam sto ima veze kada se peca na manim rekama sporijeg toka ,odavno ispitali neki pametni ljudi | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi Sre 17 Nov 2010, 22:35 | |
| ok sale . svaka cast pametnima jel su isto tako utvrdili da se u takve nimfe stavlja i tungsten i olovo ? meni je bilo logicno da je ova nimfa navezana da zakiva u dno pa sam se mozda zato zbunio? | |
|
| |
Crni Guide
| Naslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi Sre 17 Nov 2010, 22:41 | |
| Dugo radim musice od foama i tvrdim da nema sanse da ovo parcence foama drzi ovu nimfu pravilno.I ne samo ovo parcence od 1mm nego i da je od 3mm i vece.Ovo komadic foama nebi iskontrolisao draznje ove nimfe cak i da je bez perle i to slikana u casi a da ne govorim o reci.Sta god da naperimo na udicu nece pomoci da se nimfa krece "pravilno" kroz vodu,uvek ce voda okretati nimfu i voditi je svojim tokom/strujom i nema sile da iskontrolises da se nimfa ne okrece,prevrce,ide goer dole...tako da ovo sto je napisao Sasa da nije bitno u pravu je 100%. Ovaj pokrov je mogao da bude i od crne kese pa prelakiran i nebi nista bitno promenio ponasanje ove nimfe u vodi.
Pozdrav
| |
|
| |
Sumadinac Guide
| Naslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi Sre 17 Nov 2010, 22:56 | |
| - Sasats ::
- ok sale . svaka cast pametnima jel su isto tako utvrdili da se u takve nimfe stavlja i tungsten i olovo ? meni je bilo logicno da je ova nimfa navezana da zakiva u dno pa sam se mozda zato zbunio?
Da bi imitirao izlazecu nimfu, prvo moras da je priblizis dnu, a onda da znas da vodis kako bi izgledala kao da izlazi. Ja ti ovo ne pricam bez veze, kad budes bio na bosanskim rekama tipa Ribnika, Plive i Sanice, bice ti jasno, kad ribe ne bude htela da ti primirise muvu koju pustas slobodnim tokom. Isto vazi i za Crnog, tek tada ce ti biti jasno kako se ova nimfa krece i kako stoji u kritalno bistroj vodi i koliko je to bitno. | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
| Naslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi Sre 17 Nov 2010, 23:05 | |
| - Sumadinac ::
Da bi imitirao izlazecu nimfu, prvo moras da je priblizis dnu, a onda da znas da vodis kako bi izgledala kao da izlazi. Ja ti ovo ne pricam bez veze, kad budes bio na bosanskim rekama tipa Ribnika, Plive i Sanice, bice ti jasno, kad ribe ne bude htela da ti primirise muvu koju pustas slobodnim tokom. Isto vazi i za Crnog, tek tada ce ti biti jasno kako se ova nimfa krece i kako stoji u kritalno bistroj vodi i koliko je to bitno. hteo bi da napisem da bi ovakva diskusija bila dobra i pozeljna za svaku objavljenu muvu na forumu , ukljucujuci i moje ...jer i ja kao sto si ti ovde uradio trpam svasta na svoje muve pa je lepo cuti iskrena misljenja i komentare kolega e sad natrag na iskrenu diskusiju.... hoces da me ubedis da ces ovu muvu baciti u reku ..... ona ce potonuti na dno ...zatim ces poseti da je vodis imitirajuci insekta koji krece sa dna ka povrsini ....i pri svemu tome tokom povlacenja kanapa rukom ili vrhom stapa ova trunka sundjera ili kako se vec zove ce je drzati u polozaju kao na fotografiji ? i to ce biti presudno za uspeh u ribolovu?? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi | |
| |
|
| |
| Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi | |
|