Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi

Ići dole 
+16
Aco Ivanovic
Popov
Ivica R.
BlackBelt
Davor
Zeljko_72
Renafly
NikolaCG
Predrag
Madjoni
Mungos
Sale
Sasats
Crni
Sumadinac
Ervin-Eko
20 posters
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći
AutorPoruka
Ervin-Eko
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Ervin-Eko

Broj poruka : 5216
Godina : 39
Datum upisa : 09.02.2009

Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi EmptySre 17 Nov 2010, 20:23

Sumadinac ::
Odlicina lipljenska nimfa.

Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi 76739683

Je li ovo pokrov neki foam? cool photos
Nazad na vrh Ići dole
Sumadinac
Guide
Guide
Sumadinac

Broj poruka : 1147
Datum upisa : 20.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi EmptySre 17 Nov 2010, 21:03

Jeste i to Wapsi Razor foam translucent dun 1mm.
Nazad na vrh Ići dole
Crni
Guide
Guide
Crni

Broj poruka : 1994
Godina : 46
Datum upisa : 07.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi EmptySre 17 Nov 2010, 21:04

Ako je foam nadovezao bih se jednim pitanjem.Sto recimo nije upotrebljeno neko pero ili bilo sta drugo kao pokrov?

Koja je uloga foama kao pokrova?
Nazad na vrh Ići dole
Sumadinac
Guide
Guide
Sumadinac

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi EmptySre 17 Nov 2010, 21:18

Uloga drzanja muve u pravom polozaju.
Nazad na vrh Ići dole
Crni
Guide
Guide
Crni

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi EmptySre 17 Nov 2010, 21:27

Hvala...
Nikad nisam probao mada sam vidjao nifme sa takvim pokrovom i ranije na netu.Zar moze to malo parcence foama da regulise drzanje nimfe u vodenoj struji?I koji je pravi polozaj?
Nazad na vrh Ići dole
Ervin-Eko
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Ervin-Eko

Broj poruka : 5216
Godina : 39
Datum upisa : 09.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi EmptySre 17 Nov 2010, 21:33

Crni, ovo parcence nimfe trudi se koliko moze da odigne nimfu.
Ja ga koristim ali samo na plivajuce nimfe...
Sumadinac, grudi ove nimfe su za 10.... sampion 1
Nazad na vrh Ići dole
Sumadinac
Guide
Guide
Sumadinac

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi EmptySre 17 Nov 2010, 21:38

Crni ::
Hvala...
Nikad nisam probao mada sam vidjao nifme sa takvim pokrovom i ranije na netu.Zar moze to malo parcence foama da regulise drzanje nimfe u vodenoj struji?I koji je pravi polozaj?

U jakoj ce je koliko toliko drzati kako treba, ali uglavnom moze.
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

Broj poruka : 4279
Godina : 51
Datum upisa : 04.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi EmptySre 17 Nov 2010, 22:15

Nimfu nije problem podici od dna nego spustiti na isto. bar se ja srecem sa tim problemom.

A posto je ova vidim duplo otezana Sumadinac je verovatno mislio na nepravilan polozaj
kao sto je izvrtanje u vodi sto mislim da i nije mnogo bitno .... inace lepo navezana nimfa
cestitam
Nazad na vrh Ići dole
Sumadinac
Guide
Guide
Sumadinac

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi EmptySre 17 Nov 2010, 22:19

Sasats ::
nimfu nije problem podici od dna nego spustiti na isto. bar se ja srecem sa tim problemom .a posto je ova vidim duplo otezana sumadinac je verovatno mislio na nepravilan polozaj kao sto je izvrtanje u vodi sto mislim da i nije mnogo bitno .... inace lepo navezana nimfa cestitam

Sve je bitno skocko
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi EmptySre 17 Nov 2010, 22:28

Sve je bitno skocko

veoma je glupo iskljucivo tvrditi da nije ili jeste bitno .ali retke su nimfe sa foamom i ne spadaju u najlovnije . zato sam ja zakljucio da nije ribi mnogo bitno dali se muva preturila na stranu u brzaku .mozda to dolazi do izrazaja na jezeru ?
Nazad na vrh Ići dole
Sale
Guide
Guide
Sale

Broj poruka : 1437
Godina : 48
Datum upisa : 04.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi EmptySre 17 Nov 2010, 22:30

ovo je izlazeca nimfa , i kod takvih muva je dobro staviti foam sto ima veze kada se peca na manim rekama sporijeg toka ,odavno ispitali neki pametni ljudi
Nazad na vrh Ići dole
http://www.eurofish.co.rs
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi EmptySre 17 Nov 2010, 22:35

ok sale . svaka cast pametnima skocko jel su isto tako utvrdili da se u takve nimfe stavlja i tungsten i olovo ? meni je bilo logicno da je ova nimfa navezana da zakiva u dno pa sam se mozda zato zbunio?
Nazad na vrh Ići dole
Crni
Guide
Guide
Crni

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi EmptySre 17 Nov 2010, 22:41

Dugo radim musice od foama i tvrdim da nema sanse da ovo parcence foama drzi ovu nimfu pravilno.I ne samo ovo parcence od 1mm nego i da je od 3mm i vece.Ovo komadic foama nebi iskontrolisao draznje ove nimfe cak i da je bez perle i to slikana u casi a da ne govorim o reci.Sta god da naperimo na udicu nece pomoci da se nimfa krece "pravilno" kroz vodu,uvek ce voda okretati nimfu i voditi je svojim tokom/strujom i nema sile da iskontrolises da se nimfa ne okrece,prevrce,ide goer dole...tako da ovo sto je napisao Sasa da nije bitno u pravu je 100%.
Ovaj pokrov je mogao da bude i od crne kese pa prelakiran i nebi nista bitno promenio ponasanje ove nimfe u vodi.

Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
Sumadinac
Guide
Guide
Sumadinac

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi EmptySre 17 Nov 2010, 22:56

Sasats ::
ok sale . svaka cast pametnima skocko jel su isto tako utvrdili da se u takve nimfe stavlja i tungsten i olovo ? meni je bilo logicno da je ova nimfa navezana da zakiva u dno pa sam se mozda zato zbunio?

Da bi imitirao izlazecu nimfu, prvo moras da je priblizis dnu, a onda da znas da vodis kako bi izgledala kao da izlazi. Ja ti ovo ne pricam bez veze, kad budes bio na bosanskim rekama tipa Ribnika, Plive i Sanice, bice ti jasno, kad ribe ne bude htela da ti primirise muvu koju pustas slobodnim tokom. Isto vazi i za Crnog, tek tada ce ti biti jasno kako se ova nimfa krece i kako stoji u kritalno bistroj vodi i koliko je to bitno.
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi EmptySre 17 Nov 2010, 23:05

Da bi imitirao izlazecu nimfu, prvo moras da je priblizis dnu, a onda da znas da vodis kako bi izgledala kao da izlazi. Ja ti ovo ne pricam bez veze, kad budes bio na bosanskim rekama tipa Ribnika, Plive i Sanice, bice ti jasno, kad ribe ne bude htela da ti primirise muvu koju pustas slobodnim tokom. Isto vazi i za Crnog, tek tada ce ti biti jasno kako se ova nimfa krece i kako stoji u kritalno bistroj vodi i koliko je to bitno.
hteo bi da napisem da bi ovakva diskusija bila dobra i pozeljna za svaku objavljenu muvu na forumu , ukljucujuci i moje ...jer i ja kao sto si ti ovde uradio trpam svasta na svoje muve pa je lepo cuti iskrena misljenja i komentare kolega

e sad natrag na iskrenu diskusiju....

hoces da me ubedis da ces ovu muvu baciti u reku ..... ona ce potonuti na dno ...zatim ces poseti da je vodis imitirajuci insekta koji krece sa dna ka povrsini ....i pri svemu tome tokom povlacenja kanapa rukom ili vrhom stapa ova trunka sundjera ili kako se vec zove ce je drzati u polozaju kao na fotografiji ? i to ce biti presudno za uspeh u ribolovu??
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi Empty

Nazad na vrh Ići dole

Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi
Nazad na vrh 
Strana 1 od 7Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći
 Similar topics
-
» Nimfe jednodnevki

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY FISHING :: Nimfarenje (Nymphing)-
Skoči na: