Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi

Ići dole 
+16
Aco Ivanovic
Popov
Ivica R.
BlackBelt
Davor
Zeljko_72
Renafly
NikolaCG
Predrag
Madjoni
Mungos
Sale
Sasats
Crni
Sumadinac
Ervin-Eko
20 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći
AutorPoruka
Sale
Guide
Guide
Sale

Broj poruka : 1437
Godina : 48
Datum upisa : 04.12.2008

Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 EmptyPet 19 Nov 2010, 17:22

Za prezentaciju OK , ali pustati nimfu nizvodno nije nikakva nauka ,cak i laici mogu tako da ulove ribu
Nazad na vrh Ići dole
http://www.eurofish.co.rs
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

Broj poruka : 4279
Godina : 51
Datum upisa : 04.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 EmptyPet 19 Nov 2010, 17:34

Predrag ::

Meni nije nimfarenje bilo toliko interesantno, vise sam voleo da lovim na suvu ali pod uticajem drugara Sumadinca sam na Drini poceo
da lovim na nimfe i prvi dan sam imao uspeha vise nego na suvu prethodnih ribolova, i vece ribe i vise komada....ali i dalje ostajem
na manjim rekama pri suvoj muvi ali cu poceti od sledece sezone i da malo "kokosarim" .....

Veoma opsiran post sa mnogo informacija od jednog pocetnika cestitam

Ja nimfarim na pastrmskim rekama srbije u mojoj okolini. kada pecam pastrmku 99% ulovljenih riba su upecane ispod povrsine.
Suvu muvu bacam jedino kad primetim aktivnost na povrsini.nimfe dosta otezavam olovnom zicom tako da im cak pomalo narusim
izgled, jer sam primetio da na takvom tipu reka ribu hvata otezanje i boja ponudjene nimfe. detalji na njoj poput krilnih pupoljaka i
raznih dodataka ne uticu mi na uspeh u ribolovu uopste pa se retko zajebavam kiteci muve raznim aplikacijama. evo jednog primera
nimfe koja hvata ribu kod mene...

Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 P3140323resize

Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 P3200004
Nimfu bacam na tri nacina ...

bacam je uzvodno koliko mogu dalje uglavnom rolovanjem i pustam da je voda nosi prema meni .
Pri tome kupim kanap i posmatram konektor ocekujuci udarac . Kada riba uzme konektor se naglo zaustavi ...

Drugi nacin

...Je takodje uzvodno . Pri cemu dok voda nosi nimfu prema meni vrhom stapa dajem zivost istoj odizuci je od dna .
Udarac ribe se oseti na stapu i retki su promasaji

Treci nacin

Koji najredje daje rezultate mada se desava da se i tako napecam je kada nimfu bacim popreko ili veoma blago uz vodu .
Sacekam da potone a zatim blago zategnerm kanap . nimfu koja se pocinje podizati od dna pastrmka pokupi i udarac na stapu je
vise nego ocigledan
lipljena nikad nisam pecao na nimfe tako da o tome veoma malo znam . ali sam siguran da je tajna uspeha
spustiti nimfu na dno sto je jos teze jer se radi o manjim muvama i pogoditi pravu boju koja je njemu interesantna .
Ko to uspe sigurno mu nece predstavljati problem vodjenje nimfe i sigurno ce u par izlazaka provaliti sam sta treba da radi....
tako da ni to sigurno nije neka nauka...

Poslednji put izmenio Sasats dana Pet 19 Nov 2010, 20:15, izmenio ukupno 2 puta
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

Broj poruka : 4279
Godina : 51
Datum upisa : 04.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 EmptyPet 19 Nov 2010, 17:49

Sumadinac ::
Zavisi od dioptrije, salim se malo, ali stvarno zavisi od vida, ja recimo vidim jasno nimfu na 7-8m od mene u mirnijoj
vidi po suncanom vremenu, po oblacnom je dosta teze videti nimfu, ali kada ti je sunce obasjalo mesto gde bacas, a jos imas zlatnu glavu
na nimfi, vidis bez ikakvih problema muvu i jos bolje kad je lipljen pojede, zabele mu se usta ili se samo malo zatetura levo desno. Na Drini
je mnogo teze videti lipljena u vodi nego na manjim mirnijim rekama, ali sam na Djedu upecao par sitnih komada na 4-5m od obale u vodi
od nekih 70-80cm, lepo se vidi riba i nimfa.

U vodi koja je peskovitog dna ili prekrivenog travom i veoma mirnog toka verujem da je moguce videti nimfu na toj daljini . nimfu koja se
krece u reci prosecne brzine toka, mirne povrsine i sljunkovitog dna nemoguce je videti ni na tri metra koliko god da je reka bistra i plitka
Nazad na vrh Ići dole
BlackBelt
Visitor
BlackBelt

Broj poruka : 166
Datum upisa : 31.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 EmptyPet 19 Nov 2010, 18:05

Sasats!

Treci koji najredje daje rezultate mada se desava da se i tako napecam je kada nimfu bacim popreko ili veoma blago uz vodu . sacekam
da potone a zatim blago zategnerm kanap . nimfu koja se pocinje podizati od dna pastrmka pokupi i udarac na stapu je vise nego ocigledan

Na nacin,na koji si lijepo opisao nimfarenje prošao sam solidno.Obzirom da mi je to bio i prvo"vatreno krštenje"vise sam nego zadovoljan!
Samo prilikom zabacaja nimfe prije nego sto je pustim da potone,stap spustim skroz prema vodi i cijelo vrijeme ga drzim u pravcu druge obale(popreko) pa tek onda zatezem kanap!Mada je to vjerovatno za iskusnije samo stvar"kozmetike"

Nazad na vrh Ići dole
Renafly
Guide
Guide
Renafly

Broj poruka : 1568
Datum upisa : 05.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 EmptyPet 19 Nov 2010, 21:28

Sale ::
Za prezentaciju ok ,ali pustati nimfu nizvodno nije nikakva nauka ,cak i laici mogu tako da ulove ribu

Kako mislis,pustati nimfu nizvodno,nije mi jasno?
Nazad na vrh Ići dole
Sale
Guide
Guide
Sale

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 EmptyPet 19 Nov 2010, 22:13

Znas ono dodavanje kanapa niz vodu polako, veoma lagano... čak puno mušičara smatra nesportskim, tj. neviteškim

Ovaj nacin pecanja samo uzvodno, pa do pravo ispred sebe je OK!
Nazad na vrh Ići dole
Davor
Guide
Guide
Davor

Broj poruka : 596
Datum upisa : 30.09.2008

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 EmptySub 20 Nov 2010, 00:26

A bas me zanima kako da zabacim nimfu uzvodno, mozetel mi pomoci imali nekakva posebna tehnika ili ......... sampion 1
Nazad na vrh Ići dole
Renafly
Guide
Guide
Renafly

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 EmptySub 20 Nov 2010, 06:37

Znas ono dodavanje kanapa niz vodu polako, veoma lagano... čak puno mušičara smatra nesportskim, tj. neviteškim

Ovaj nacin pecanja samo uzvodno, pa do pravo ispred sebe je OK!

Ja ne radim to tako.
Nimfu bacam rolkastom, nizvodno koso,tako da mi nimfa pogadja blizu vrha snjure i ima fore da potone dok se dugacak podvez ne ispravi.
Onda polako podizem nimfu povlaceci snjuru ili je samo ustopam.
Nazad na vrh Ići dole
Sale
Guide
Guide
Sale

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 EmptySub 20 Nov 2010, 09:24

Davor ::
A bas me zanima kako da zabacim nimfu uzvodno, mozetel mi pomoci imali nekakva posebna tehnika ili .........

Probaj sa doubleswitchoverheadtriple cast ,uspeva uvek study
Nazad na vrh Ići dole
Ivica R.
Guide
Guide
Ivica R.

Broj poruka : 1381
Godina : 40
Datum upisa : 24.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 EmptySub 20 Nov 2010, 14:04

Za prezentaciju OK , ali pustati nimfu nizvodno nije nikakva nauka ,cak i laici mogu tako da ulove ribu
Bas me zanima u cemu je fora nizvodnog nimfarenja sto je tako lako? Objasni nam malo ako nije problem.
A ujedno mozes i napisati zasto je uzvodno teze. :ziveli :
Nazad na vrh Ići dole
Popov
Guide
Guide
Popov

Broj poruka : 559
Datum upisa : 14.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 EmptySub 20 Nov 2010, 14:30

Ja, kada upotrebim moju tehniku nimfarenje nakako najbolje prolazim,
kao sto sam reko pre neki dan da cu u subotu na pecanje da isprobamo VXP-a .

Nimfario sa Sage 9'9" #5

Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 Aeschen003800x600

...a ovo su danas uzimale...

Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 Aeschen009800x600

Nazad na vrh Ići dole
Sumadinac
Guide
Guide
Sumadinac

Broj poruka : 1147
Datum upisa : 20.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 EmptySub 20 Nov 2010, 14:32

Ovo je bas veliki gamarus, osmica ko jege skocko
Bravo za ulov.
Nazad na vrh Ići dole
Popov
Guide
Guide
Popov

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 EmptySub 20 Nov 2010, 14:49

Sumadinac ::
Ovo je bas veliki gamarus, osmica ko jege
Bravo za ulov.

Hvala Šumadinac !
Nazad na vrh Ići dole
Popov
Guide
Guide
Popov

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 EmptySub 20 Nov 2010, 15:00

A ovo sam vodio kro vodu...

Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 Gam002800x600

Nazad na vrh Ići dole
Renafly
Guide
Guide
Renafly

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 EmptySub 20 Nov 2010, 15:04

Svaka cast za ulov Popov a i za gamarusa.

Daj koju rjec o tvojoj tehnici nimfarenja.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi   Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi - Page 5 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Vođenje nimfe...položaj nimfe u vodi
Nazad na vrh 
Strana 5 od 7Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći
 Similar topics
-
» Nimfe jednodnevki

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY FISHING :: Nimfarenje (Nymphing)-
Skoči na: