Musicarenje.net Fly Fishing |
|
| Mušičarski forumi koji nestaju | |
|
+10Gamarus Darko Fly Daddy MikiTenkara MaxFly Gegula Omar Ersin Sasats Mixmaster 14 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
| Naslov: Re: Mušičarski forumi koji nestaju Pet 16 Nov 2012, 18:32 | |
| Zanimljiva tema.
Kao jedan od urednika ovog foruma, trudim se da pratim i ostale forume i slične sajtove na našem jeziku. Moglo bi se reći "špijuniram ih", jer su mi saznanja o tome šta se tamo piše i dešava itekako od koristi.
Do pre par godina, pomno sam čitao šta se tamo piše, a u poslednje vreme uglavnom samo proveravam broj prisutnih registovanih korisnika kod nas i kod njih. Doskora, broj prisutnih ovde i na ostalim forumima nije bio tako drastično različit. Bilo je otprilike 2:1, pa ponekad i 3:1 za "Net".
Međutim, u proteklih par meseci razlika se povećala do te mere, da povremeno ne mogu svojim očima da verujem kada uporedim broj reg.kor. ovde i na primer na "Org", "Com", "Me", "Biz" ili "Cast". Proveravam po više puta,da bih bio siguran da se ne varam, ali rezultat je konstantno takav da dolazim do zaključka da su to forumi koji polako odumiru i nestaju.
U ovom trenutku, na "Com" (koji pamti sve koji su bili na sajtu u poslednjih 15 minuta) ima 4 r.k., na "Org" ima takođe 4 (takođe pamti 15 minuta), na "Biz" ima 0 (tako je već prilično dugo), na "Cast" ima 4 (pamti 30 minuta), a na "Me" ima 2 reg. korisnika.
Istovremeno, "Net" ima 22 registrovana korisnika, a ne pamti ni sekund - čim se izlogujete, videćete da vas više nema na spisku.(!)
Šta to znači?
Kada ostali forumi ne bi bili podešeni da pamte svakoga ko je bacio pogled na njih (uglavnom naši članovi), ostali bi samo moderatori, mada i oni češće borave kod nas nego na matičnim sajtovima.
Gre'ota da se ugase, ako ni zbog čega drugog, zato što su i neki od nas tamo napisali baš puno kvalitetnih postova. Bila bi šteta da ih njihovi posustali i razočarani vlasnici jednim klikom izbrišu i zauvek unište. A, sve mi se čini da se taj trenutak neminovno bliži...
| |
| | | Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| Naslov: Re: Mušičarski forumi koji nestaju Pet 16 Nov 2012, 19:16 | |
| Pre par minuta sam uradio jednu malu proveru ovoga sto je Mix napisao. Pozvao sam telefonom nemanju iz beograda i dok je bio na vezi kliknuo na logout . Istog trenutka me vise nije video na forumu . Zatim sam njega zamolio da uradi isto da se licno uverim koliko forum pamti prisustvo clana koji se iskljucio sa foruma . apsolutno je tacno ovo sto je Mixmaster napisao i svako moze lako licno da se uveri u navedeno. Ja se ne radujem gasenju drugih foruma jer i njih rado posetim i procitam interesantne stvari koje se tamo pisu , cak prilicno aktivno ucestvujem na orgu jer je sledeci po kvalitetu posle neta . Ali definitivno je net vec duze vreme no.1 musicarski forum | |
| | | Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Mušičarski forumi koji nestaju Pet 16 Nov 2012, 20:55 | |
| Hvala Sasats što si proverio istinitost mojih reči.
Videh da se to pominje na posrnulim forumima i da neki tamošnji "stručnjaci" šire priču o našem uredništvu kao o nekim zloćama koje šteluju "rezultat".
To je smešno.
Nema potrebe da mudruju zbog čega im se ovo dešava i da izmišljaju gluposti. Ja ću ukratko da im objasnim zašto propadaju:
Org je počeo da propada kada su mu maznute šifre i kada je blokiran njegov vlasnik i pokretač (moja malenkost). Com je počeo da propada kada je najuren njegov pokretač (Aco Ivanović). Biz je nebitan. Me je neuspeli pokušaj da se par odbeglih članova sa Net-a osamostale i naprave bolji forum po svojoj meri. Cast je poslednji pokušaj domaćih prenamnoženih FC instruktora da se naprave važni. Četuju međusobno, mada vrlo retko. | |
| | | Ersin Visitor
Broj poruka : 318 Lokacija : Munchen - Deutschland Datum upisa : 16.05.2009
| Naslov: Re: Mušičarski forumi koji nestaju Pet 16 Nov 2012, 21:26 | |
| Za mene licno postoji jedan jedini ff forum sa balkana i bicu uvijek uz njega ,naravno iz vise opravdanih razloga,drugi ff forumi me apsolutno ne interesuju... Mladim musicarima i clanovima naseg foruma bih preporucio ,ako misle nesto nauciti i naravno svoje znanje prosiriti onda su upravo na pravom mjestu...
Pozdrav i Bistro | |
| | | Omar Guide
Broj poruka : 2296 Godina : 50 Lokacija : Plav Datum upisa : 11.03.2009
| Naslov: Re: Mušičarski forumi koji nestaju Pet 16 Nov 2012, 22:18 | |
| Interesantni podaci Mix. Ja sam samo clan na 3 INTERNACIONALA foruma , medju kojima je i ovaj . Dobre stvari i navike ne mijenjam . Ostali me ne zanimaju niti doticu. A razlog zasto neki forumi nestaju je manjak ljudska tolerancija, postovanja , uvazavanja i sirokogrudosti. PS : Kao i Ersin , novim clanovima isto preporucujem ! | |
| | | Gegula Guide
Broj poruka : 717 Godina : 48 Lokacija : Nicosia Datum upisa : 04.11.2009
| Naslov: Re: Mušičarski forumi koji nestaju Pet 16 Nov 2012, 22:31 | |
| - Ersin ::
- Za mene licno postoji jedan jedini ff forum sa balkana i bicu uvijek uz njega ,naravno iz vise opravdanih razloga,drugi ff forumi me apsolutno ne interesuju...
Mladim musicarima i clanovima naseg foruma bih preporucio ,ako misle nesto nauciti i naravno svoje znanje prosiriti onda su upravo na pravom mjestu... Ja se recimo ne slazem sa tobom cak naprotiv mislim da ima puuuuuuuuuunoooooooooo bolji forum od ovoga..... | |
| | | Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Mušičarski forumi koji nestaju Pet 16 Nov 2012, 23:44 | |
| Koji je forum bolji?
Od domaćih, trenutno ima samo jedan koji išta znači, a ostali su pred umiranjem. Možda bih i razmišljao da li je neki forum bolji da ima članstvo. Ali, kada forum padne na posećenost od 1-2 moderatora i njihove najbliže (uglavnom nekolicinu koji ovde ne smeju da privire), onda nema potrebe da ga poredimo sa bilo čim. Sami članovi ga ignorišu - to znači da je veoma loš.
Sada Net ima 17 reg. korisnika, a Com 4, dok Org ima 6 (tamo su jer imaju ovakvu temu u kojoj pišu o nama, inače ih ne bi bilo ni 3), Biz ima 0 (to više neću ni da gledam), Me 1 i Cast 2 (gazda i još jedan), i ta dva foruma više neću da gledam. | |
| | | MaxFly Visitor
Broj poruka : 297 Godina : 45 Lokacija : Villach,Östereich Datum upisa : 01.01.2011
| Naslov: Mušičarski forumi koji nestaju Sub 17 Nov 2012, 00:28 | |
| Po meni forum je kao knjiga,puno korisnih informacija na jednom mestu. Ne ceni se dobra knjiga po broju ljudi koji su je procitali vec po onome sta pise u njoj. I ovaj i .org i com su odlicne knjige...bar za mene... | |
| | | MikiTenkara Guide
Broj poruka : 2508 Godina : 50 Lokacija : Podgorica Datum upisa : 09.11.2008
| Naslov: Re: Mušičarski forumi koji nestaju Sre 21 Nov 2012, 04:10 | |
| Moje misljenje je da ostali forumu nijesu losi, jer i tamo ima veoma kirisnih i lijepih prica. Ipak, "Net" je nesto posebno, i opravdano je najboji balkanski forum. Da li je forum dobar ili los ne zavisi samo od vlasnika i urednika, vec od clanova,tema,reportaza... Na ovom forumu ima na pretek , odlicnih tekstova koji se ne mogu procitati za kratko vrijeme. Naravno,svega toga ima i na drugim forumima , ali... Net se istice. | |
| | | Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Mušičarski forumi koji nestaju Sre 21 Nov 2012, 10:43 | |
| Bitni su i admini i urednici foruma.
A, evo zašto neki sajtovi propadaju
COM
"Com" ima vlasnika koji je apsolutni početnik u mušičarenju, sa desetak izlazaka na vodu (uglavnom jednu jedinu) godišnje, a ubacuje se u svaku temu kao vrhunski stručnjak. Predvodi sve priče na svom sajtu, pa i na ortačkom "Orgu" iako ne poznaje niti tehnike mušičarenja, niti terene, niti raznovrsne mušičarske ribe...Svuda je zaprška i svuda mudruje. Čak i Catch & release zagovara, a istovremeno tvrdi da varalicom nalovi ribe kada se zaželi ribljeg mesa.(?) Dakle, ako želiš da uzmeš ribe, zaveži trokraku ili šestokraku spravu i kolji do mile volje - to je njegovo viđenje CR, koje propagira na sajtu. Nikada nije viđen, ni u praksi, ni na forumima (!!) da je imao bilo kakav mušičarski rezultat vredan pažnje (ili zadržavanja). Trguje mušičarskim priborom (tu je jedan od boljih, pošto mu je konkurencija "ubi Bože"), pa na taj način vrbuje naivne "pristalice", znajući da se naš narod neretko vodi onom starom "ovaj će kad-tad da zatreba". Sajt "Com" je sa mrtve tačke pokrenuo legendarni "kralj livade", Aco Ivanović, čiju je popularnost i harizmatičnost iskoristio da započne trgovinu i osnuje taj sajt. Bez očiglednog šlihtanja njemu, Simpson bi bio običan anonimus, za koga niko nikada ne bi čuo. Otkad mu je grubo okrenuo leđa, popularnost sajta mu neprekidno pada. Sada je podesio da mu sajt pamti broj članova koji bace pogled na njega u poslednjih 15' (povremeno digne na 30, pa i 360!), a opet je ta cifra tako mala, da uskoro ulazi u klub kome pripadaju "Me", "Biz" i "Cast", na kojima je prava retkost videti više od 3 registrovana korisnika... Urednici su jedan noćni vezač muva, koji nikada ne ide u ribolov i ceo život provodi pred stegom pokušavajući da od nepraktičnog fly tyinga napravi nauku (Flydoc). Drugi je mušičar-početnik koji posećuje samo jednu vodu i lovi samo ribnjačku ribu (Esox)...
ORG
Prvi mušičarski forum na ovom jeziku. Istorijski. Nastao je 2005. tako što je jednom mom đaku-početniku (Dr. Lucky) grupa akvarističkih prijatelja formirala (sa sajta ciklidi.org) i poklonila blanko Internet-forum, uz predlog da ga popuni svojim drugim hobijem. Pre nego što je pristao na to, zakucao je na moja vrata i zamolio svog učitelja da popuni to "čudo" i bude glavni konsultant. Naravno, pristao sam. Onda sam mu ja popunio taj prazni forum i pokrenuo "forumašenje" među balkanskim mušičarima. Do čuvene "krađe administratorskih šifri", 2008./2009. i preotimanja tog sajta od strane grupice u sastavu "Jr, Lazza, Gringo, Goci..." sve samih mojih nedoučenih (i zbog toga nesrećnih) mušičarskih đaka, na tom forumu napisao sam preko 6000 odličnih postova i otvorio nekoliko stotina mušičarskih tema. Mnoge od tih tema su po prvi put viđene na našim prostorima. Taj sajt je bio u rukama Dr. Luckyja, ali mi ga je on 2008. godine, svestan čije je to delo, poklonio uz reči najdubljeg poštovanja i uvažavanja. Međutim, šifre su već bile otete (Jr i Lazza), a kradljivci nisu hteli da ih vrate. Dr. Lucky se jedno vreme ljuti i preti, zahtevajući da se vrati oteto, ali ubrzo omekšava i razočaran prepušta sajt običnim prevarantima. Zauzet drugim, za njega važnijim stvarima, jednostavno "diže ruke". Jr i Lazza su obični početnici i prilično neaktivni mušičari, koji nemaju šta da ponude svetu mušičarenja. To se lako može proveriti na "njihovom" forumu. Nisu mnogo ni zainteresovani za naš sport. Njihov jedini užitak je u toj krađi prvog i nekada vrlo značajnog mušičarskog foruma. Normalno je da u njihovim rukama polako propada, a samo je pitanje dana kada će ga uništiti i izbrisati. To će se desiti istog trenutka kada nestane ta otimačka slast. Popularnost je naglo pala, a to što i dalje ima posetilaca zasluga je jednog jedinog čoveka, entuzijasta punog energije - moderatora Sebastiana. Da nije njega, "Org" bi davno bio na smetlištu (nažalost).
OSTALI
Ostali su smešni. Kako se ko nešto naljuti na urednike moćnih foruma, otvara svoj forum. To je jednostavna radnja, za koju nije potreban ni novac ni vreme. Svako od vas može pokrenuti forum za 1 minut. Biz je bleda kopija "Com", "Me" je još bleđa kopija "Net", a ima i jedan "Cast" na kome se okupljaju blede kopije Aca Ivanovića, sve same figure koje nalazimo u publici njegovih nekadašnjih livadskih mitinga....
Poslednji put izmenio Mixmaster dana Sre 21 Nov 2012, 20:35, izmenio ukupno 3 puta | |
| | | Fly Daddy Guide
Broj poruka : 876 Godina : 54 Lokacija : Pored vode Datum upisa : 02.06.2008
| Naslov: Re: Mušičarski forumi koji nestaju Sre 21 Nov 2012, 11:22 | |
| Hahaha....kaki si ti lik. | |
| | | Darko Visitor
Broj poruka : 209 Godina : 45 Lokacija : Krusevac Datum upisa : 14.12.2008
| Naslov: Re: Mušičarski forumi koji nestaju Sre 21 Nov 2012, 13:03 | |
| MIx, za pricu o sajtu musicarenje.org ti ne verujem. Pratim taj sajt skoro od osnivanja, jer Lakija, Piromana, Zduleta i ostalu ekipu iz Ciklidi.org poznajem licno, pa sam pratio org i pre nego sto sam pomislio da cu da musicarim... posebno se secam one legendarne teme o umiranju i vaskrsenje legendarnog Mixmastera, koga sam tek kasnije upoznao.... http://www.ciklidi.org/forum/index.php/topic,2216.0.html
Znam da te je Laki cenio i postovao i da je tvoj uticaj sigurno postojao, ali nije on neki bezveznjakovic kako ga ti predstavljas u ovoj prici pa da bude namagarcen, pa jos da klekne nakon toga kao u najgorem holivudskom filmu. Nije taj! Znam coveka. Covek jednostavno izasao iz te price na neko vreme, smorilo ga prepucavanje i ostale gluposti koje prate forum i to je TO. Uostalom sam je to napisao kada je poklonio sajt (ne ulazim u pricu da li je trebao ili da li je otisao u prave ruke) .
Takodje, jeste da je imao pomoc od pomenute ekipe ( mozda i stvarno dobio blanko forum), ali je to zasluzio kao lik kakav jeste i to ne umanjuje njegov veliki uspeh kao zacetnika foruma o musicarenju na ovim prostorima.
| |
| | | Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Mušičarski forumi koji nestaju Sre 21 Nov 2012, 17:05 | |
| Darko, proveri ti ovo još jednom. Imaj poverenja u svog prijatelja, Mixyja. Ovaj moj prethodni post ti je čista istina kao suza i to, vrlo precizno ispisana, iz prve ruke. Dođe mi da ga odštampam i uramim koliko je dobar. Predlažem svim forumašima koji u bilo šta gore napisano sumnjaju to provere, ali ne slušajući svakojake tumače, nego sami. To je vrlo bitno. Najbolje je ući u te forume i mnoge stvari će se razjasniti (opasna reklama za njih - bukvalno spas iz mrtvih). Iako su moderatori tih foruma nakon nestanka njihovih pokretača mnoge postove pobrisali, a teme prekrajali, pametnom čoveku i ovako neće biti teško da zaključi šta se tamo dešavalo. Svi će videti da je Com začeo Alexa, a da je Org začeo Mixmaster. Svi će videti kakvi su početni postovi iz vremena nastanka ovih sajtova koje je pisao Simpson (vlasnik Com) i kakve je pisao Dr. Lucky (vlasnik Org), a kakvi Alexe i Mixmastera. Tu će jasno videti "ko kosi, a ko vodu nosi". Takođe, treba proveriti najstarije postove "Jr-a", "Lazze", "Gringa", "Gocija", "Esoxa".... Svi će brzo shvatiti da se radi o nezanimljivim apsolutnim početnicima koji nisu imali čime da doprinesu pomenutim forumima. Čim su nestali harizmatični pokretači jednog i drugog sajta, ostala je praznina koju niko nikada nije uspeo da popuni. Zapravo, početak kraja tih sajtova koji se neminovno i ubrzano bliži (i pored ove reklame) su dani kada su ih napustili oni koji su ih stvorili. To je kao da iz diskoteke izađe DJ, a vlasnik lokala umisli da će gosti nastaviti sa jednakom euforijom da igraju uz muziku sa radija. | |
| | | Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Mušičarski forumi koji nestaju Sre 21 Nov 2012, 22:54 | |
| Heheh, ovo moje pisanje je privuklo veliku pažnju zamrlih "Orgovaca" ( i ostalih koji su se ujedinili na toj adresi). Imaju vruću temu koja se sastoji od kopiranja ovdašnjih postova i sada svi napeto čekaju šta će neko od ovih koje sam nabrojao da napiše. Sa prosečnih 5-6 skočili su na 12 reg. korisnika. Dobro sam ih izreklamirao. Prišli su nam na 12:22 što je rekord u poslednje vreme. Samo, čini mi se da se ne pitaju šta će biti kada im stari DJ zavrne muziku koja se pušta odavde, a uz koju igraju čak tamo? | |
| | | Mixmaster MASTER
| Naslov: Re: Mušičarski forumi koji nestaju Pet 23 Nov 2012, 13:29 | |
| Moraću još malo da reklamiram ove posrnule forume, jer je na Orgu bilo 3 (2 moderatora), a na Comu 2 registrovana korisnika u poslednjih 15', dok je kod nas samo u ovoj sekundi 22.
Posle se čude zašto sam napisao da nestaju. Valjda je rezultat 22:2 ili 22:3 nešto malčice zabrinjavajuće? | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Mušičarski forumi koji nestaju | |
| |
| | | | Mušičarski forumi koji nestaju | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|