Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Potočna pastrmka na roštilju???

Ići dole 
+43
NMilanovic
Pishta
Nikolats
Djuka
Zarkotekica
MDujmović
Falco
Bahus
Ekozelj
Sasats
Platipus2000
Renafly
Sumadinac
Clavis
SnikS
Ducka
Alibaba
Silvio
Peka
Mafke
Damirt82
Los_Pecaros3
NikolaCG
Madjoni
Zeljko_72
Sale
Milance
Omar
MarkoTimokRiver
Predrag
Panic
Gegula
Milan VB
Fly Daddy
Micko
ShoneFly
Pedja GM
Mixmaster
Ervin-Eko
Crni
Murino
Gamarus
Zeljko80
47 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 16 ... 24  Sledeći
AutorPoruka
Mafke
Guide
Guide
Mafke

Broj poruka : 2767
Godina : 51
Datum upisa : 23.01.2011

Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 Empty
PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 EmptyUto 27 Nov 2012, 12:37

Sale ,postavio sam ovu sliku malog Jagodinaca koji leto provode sa porodicom i dedom na Durmitoru,a usao je u svet FF-a.
Nemam pojma ,ima puno jezera,ali iz reke su ribice. Pominje se Crno jezero te zeleni vir u prici te porodice gde uziva leti.
Ali nisu me zanimala jezera,punoima i onih malih skoro presahlih gde se deca brckaju. Prelepo i cisto.

Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 39454836611521670191942

Poslednji izmenio Mafke dana Uto 27 Nov 2012, 14:01, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Alibaba
Visitor
Alibaba

Broj poruka : 342
Datum upisa : 31.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 EmptyUto 27 Nov 2012, 12:43

Ovo ti je Balkan Catch u Tiganj.
Nazad na vrh Ići dole
Gamarus
Guide
Guide
Gamarus

Broj poruka : 1471
Datum upisa : 03.10.2012

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 EmptyUto 27 Nov 2012, 12:49

I ovom mladom dečku ispočetka treba da se usađuje ribolovačka savjest.

Bez obzira što je mlad trebali bi stariji što ga uče pecat da objasne da je ovo premalo te da ta riba može u pravim uvjetima
rasti više od 10 kila.Što se tiče ovih gore starih paripa kao onaj što roštilja,neću mu ni ime pominjat,ima ih na žalost svugdje.
Primjerice Unski kanjon je vrlo teško čuvati tamo sam 10 godina radio kao ribočuvar.Moraš se po šumi kriti da bi uhvatio
krivolovce a bez puce gore niko ne ide ima medvjeda svega.

Znao sam čekati na stazi po cijeli dan da se vraćaju i istresat im rančeve koji su bili puni pastrmke iz kojih je kad bih
prosuo ranac ispadala ikra.Svakom ko ono uradi ako ništa treba lupit moralnu šamarčinu jer se nemože zvati ribolovcem .
Jer ondje možda svega par riba ima mijeru.A nevidim isto razlog da neko za radi teme pravda navlači ljude na sebe da bi
se tema proširila .I ko ga je prvdao smatra ono lošim samo da bi se malo razvuklo i otišlo u priču potiho odobrava,
a nemisli to.
Nazad na vrh Ići dole
Los_Pecaros3
Visitor
Los_Pecaros3

Broj poruka : 232
Datum upisa : 24.06.2012

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 EmptyUto 27 Nov 2012, 12:54

Mafke,

nije sarkazam, iako (te) kapiram da (ti) tako "zvuci".

Obzirom da novinarski lebac ijem... trazim da se precizno pise.

Saznaj za ime rjecice i javi (nam) ga.

OndaK... pisemo (se) dalje. sampion 1

No hard feelings.
Nazad na vrh Ići dole
Mafke
Guide
Guide
Mafke

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 EmptyUto 27 Nov 2012, 13:02

Ma ja sam na malog ljut jako,nije mu prvi put,ali dete kucnin prijatelja.

Upoznao sam,tacnije ,oni mene 2 klinca istog uzrasta 13-14 god. sa daleko usadjenijim vaspitanjem i postovanjem a zaludjeni za FF.
Nisu prosvetarska deca,a kultura im nadmasuje mnoge zrelije ljude To je retkost danas,pa sve redje deca i persiraju nekom starijem.

Gubio sam dane i sate sa ovim malim i eto mi hvala. 13 god.nije sala,ja sam poceo da skupljam licnu biblioteku u tim godinama !
Nazad na vrh Ići dole
Silvio
Guide
Guide
Silvio

Broj poruka : 1829
Godina : 46
Datum upisa : 28.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 EmptyUto 27 Nov 2012, 13:07

J... ga ostrvio se sorry
Nazad na vrh Ići dole
Mafke
Guide
Guide
Mafke

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 EmptyUto 27 Nov 2012, 13:12

Losi, oprosti Boga radi.
Mislio sam da me **bes i ne verujes. Dobices od mene sveeeeeeeeeeeeeee,pa napravi sacekusu na leto.
Vidis brate kako je bogata reka,a oni pecaju na larvu ispod kamena i petljas,videvsi jos neke slike reke,onde ima komadina od 1 kg

Sad ime manastira PODMALINSKO koji je od te reke 15-tak km, se na guglu pokazuje ali izbacuje Budvu ,nemam pojma,videce mo o.k
Nazad na vrh Ići dole
Murino
Admin
Admin
Murino

Broj poruka : 31734
Datum upisa : 26.04.2008

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 EmptyUto 27 Nov 2012, 13:19

Moja namjera ovdje nije da polemišem o ljudima koji nisu članovi foruma, taj rizik je preuzeo član foruma otvaranjem ove teme i diskusije.

Medjutim, uzeću ove slučajeve kao paradigmu za katastrofalnu situaciju na vodi na gotovo svim rijekama širem Balkana, naročito na nezaštićenim divljim dijelovima.

Odmah ću reći da se ja razlikujem od ljudi koji se pominju u ovoj temi po "difoltu", odnosno u samom poimanju mušičarenja.

Evo i zašto ...

U samoj osnovi ovi ljudi koriste fly fishing tehniku (i pribor) da bi na malim rječicama juga Srbije (uopšte je nebitna lokacija …može i Crne Gore ) imali
startnu prednost u odnosu na ostale ribolovne tehnike koje nemaju tako lagan pribor i po toj osnovi došli do plijena koji je uvijek totalan i bez praštanja .
Ako je krajnji rezultat "ono" što smo vidjeli na slikama, onda ovi upotrebljivači FF tehnike nisu moja "sabraća po štapu i kanapu" i nemoguće ih je
osloboditi bar moralne odgovornisti.(o svakoj drugoj odgovornosti ovdje nećemo jer nije mjesto za tako nešto) pa se ne slažem sa konstatacijama da
su oni manje zlo od poznatih krivolovačkih metoda (dinamit, kreč i dr.) … zato što iza sebe ostavljaju apsolutno isti "potpis" ……… RIJEKE BEZ RIBA.

Za razliku od pomenutih mušičarenje posmatram kao vještinu i filozofiju i ne vidim ga čak ni kao sport, jer je sport u biti takmičenje, pa se i tu mjeri
rezultat i cm, kao što se u krivlovu mjeri količina plijena.

Ja mušičarenje posmatram kao svoju životnu i ribolovnu nadogradnju i vraćanje onom najprirodnijem.Osjećaj i lična ispunjenost činom vraćanja ribe se
ne može izmjeriti nikakvim kilogramima i centimetrima. Dovoljan je ponekad samo foto aparat da primiri ego i zadovolji ličnu sujetu i to je kao i sam
život jednostavna stvar .... u njemu jesi ...ili nisi ...

Zašto ovi odlični tamanitelji svega živog FF tehnikom, kao i neki vrlo nadareni "livadski mahači" nisu shvatili "film", ne znam… možda im hvali životno
iskustvo i iskrenost, za ovu dvojicu ne znam, ali za neke druge pouzdano znam da im hvali koeficijent inteligencije .
Nazad na vrh Ići dole
http://musicarenje.net
Fly Daddy
Guide
Guide
Fly Daddy

Broj poruka : 876
Godina : 54
Datum upisa : 02.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 EmptyUto 27 Nov 2012, 14:20

Murino ::
Zašto ovi odlični tamanitelji svega živog FF tehnikom, kao i neki vrlo nadareni "livadski mahači" nisu shvatili "film", ne znam… možda im hvali životno
iskustvo i iskrenost, za ovu dvojicu ne znam, ali za neke druge pouzdano znam da im hvali koeficijent inteligencije .

Bravo dobar post Bravooo
Nazad na vrh Ići dole
http://zagubica.blogspot.com/
Gamarus
Guide
Guide
Gamarus

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 EmptyUto 27 Nov 2012, 14:36

Hajde sve nekako ali šta reći na ovo mada je to sad prošlost ali radilo se i bogami uhvtilo.
http://www.bistrobih.ba/nova/?p=12016
Nazad na vrh Ići dole
Silvio
Guide
Guide
Silvio

Broj poruka : 1829
Godina : 46
Datum upisa : 28.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 EmptyUto 27 Nov 2012, 14:43

A šta reći prijatelju moj fini da na Neretvi i dan danas i to sad po lovostaju da se vuku mreže barakude i čiste možda baš sad Neretvu od meke i svega što se u njih uplete, ajde ovi vaš postave i odoše pa šta uđe uđe ali ovi naši izlaze rano ujutro i predveče na prelive i "plave" puštaju mrežu nizvodno i po 500-1000m a mreža i po 100m duga (od silka 0,20) tako da sve što je izašlo na lov biva ulovljeno i odnešeno jer dno je sitni pjesak oblutak tako da ovakva barakuda mreža stvarno čiti ko luda...
Jedino gdje riba ostane to su velike dubine, sige i panjevi. Zanimljivo je za našu ovu ludu meku da je ona dosta različita od potočare, npr meka je jatna riba
(mada su ta jata sada mala) i uopće ne traži zaklon, znači ona nije kao potočara da će biti cijeli dan u rupi pa izaći naveče u lov nego se meke poredaju u strijelce i jedino izlaze npr na prelive predveče na pliću i bržu vodu "brčak". Osobno sam gledao recimo 3 ribe od po 3-4kg kako ruju po dnu gamaruse a nad njima i iza njih u nekih 2m kvadratna bar 20-30komada od 0,3kg pa do 1,5kg kako love ovo što njih par izruje i uznemiri ma ludilo.
A to kod potočare nikad nećeš vidjeti 100%

Poslednji izmenio Silvio dana Uto 27 Nov 2012, 14:51, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Gamarus
Guide
Guide
Gamarus

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 EmptyUto 27 Nov 2012, 14:49

Moj Silvio ovog sam lično ja tri puta hvatao 6 mjeseci zatvora 1000e kazne.I nije se opametio jedno jutro u pola pet je iz
lovačke opalio dva metka nama više glave kad je primjetio da čučimo u grmlju i čekamo ga.Ali mi smo nalazili mrežu i
puštali ga da dođe po nju pa kad upali upali.Ima ponešto i danas na tom dijelu ali brzo padaju.
Nazad na vrh Ići dole
Mafke
Guide
Guide
Mafke

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 EmptyUto 27 Nov 2012, 15:10

Edine,trebali ste to bez zakona da resite i da covek ''pliva sa ribama'',kako kazu mafijasi sa Sicilije.

Da te ubije kreten ?? Ma kamen oko vrata stvarno ha ha
Nazad na vrh Ići dole
Madjoni
Moderator
Moderator
Madjoni

Broj poruka : 9731
Datum upisa : 14.10.2008

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 EmptyUto 27 Nov 2012, 15:40

Manastir Podmalinsko je na rijeci Bukovici i ta rijeka nema nikakve veze sa NP"Durmitor" study
Nazad na vrh Ići dole
http://www.flyfishingprimus.me/
Gamarus
Guide
Guide
Gamarus

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 EmptyUto 27 Nov 2012, 15:51

Mafke ::
Edine,trebali ste to bez zakona da resite i da covek ''pliva sa ribama'',kako kazu mafijasi sa Sicilije. Da te ubije kreten ?? Ma kamen oko vrata

Ma drug svega je bilo od potezanja noževa do pucnjave ali još Unu nismo uriktali ja kažem istinu nekrijem jer pomesti problem
pod tepih je ružno.Kako to kriti to je problem svih nas krivolov.Kod nas su sudovi bili blagi dok nije novi zakon stupio na snagu.
Po zakonu o slatkovodnom ribolovu svaki krivolov u vrijeme lovostaja ili mrijesta smatra se krivičnim dijelom.E to ih je malo
umirilo po džepu i zatvor pa nek izvole.Takav zakon je prije par godina donešen,i veoma je učinkovit.Jer je..ga nesmiješ nikog
tući jedino ako u šumi nepadne sam ili se udari o neko drvo il stijenu onda je u nedostatku dokaza.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 8 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Potočna pastrmka na roštilju???
Nazad na vrh 
Strana 8 od 24Idi na stranu : Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 16 ... 24  Sledeći
 Similar topics
-
» Velika pastrmka!!!
» Pastrmka i njena hrana ...
» Dunavska pastrmka na strimera!
» Sezona 2014 - Pastrmka

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: OFF TOPIC :: GARAŽA-
Skoči na: