Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Potočna pastrmka na roštilju???

Ići dole 
+43
NMilanovic
Pishta
Nikolats
Djuka
Zarkotekica
MDujmović
Falco
Bahus
Ekozelj
Sasats
Platipus2000
Renafly
Sumadinac
Clavis
SnikS
Ducka
Alibaba
Silvio
Peka
Mafke
Damirt82
Los_Pecaros3
NikolaCG
Madjoni
Zeljko_72
Sale
Milance
Omar
MarkoTimokRiver
Predrag
Panic
Gegula
Milan VB
Fly Daddy
Micko
ShoneFly
Pedja GM
Mixmaster
Ervin-Eko
Crni
Murino
Gamarus
Zeljko80
47 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... 13 ... 24  Sledeći
AutorPoruka
Crni
Guide
Guide
Crni

Broj poruka : 1994
Godina : 46
Datum upisa : 07.03.2010

Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 EmptyNed 25 Nov 2012, 23:39

Pedja filozofija je prosta da prostija ne moze biti...stavis mrava ili vesticu na #16 max #14 i udri po prelivima.Kad kad utrci po koji onako u meri i malo ispod ali zato ovi sto su najsladji udaraju na svaki zabac maaa ludilo.

BTW meni su strimeri za bucova otprilike iste velicine kao sto je vecina onih nesrecnih klenova na slikama.
Nazad na vrh Ići dole
Gamarus
Guide
Guide
Gamarus

Broj poruka : 1471
Godina : 51
Datum upisa : 03.10.2012

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 EmptyNed 25 Nov 2012, 23:42

Šta je ovo bio pomor ribe,pravio pljeskavice za zimu,ili mačke hranio. Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 243233
Nazad na vrh Ići dole
Pedja GM
Visitor
Pedja GM

Broj poruka : 267
Godina : 45
Datum upisa : 19.08.2011

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 EmptyNed 25 Nov 2012, 23:46

To je stvarno sramota!!! Drugar i ja smo prosle nedelje lovili na jednoj maloj pritoki Z.Morave pod imenom Dicina.. za dva sata pecanja ulovili smo najmnaje 100 riba i sve naravno pustili nazad ..Kuci smo se vratili prezadovolji ne zbog ulova vec sto ima ribe u nasoj omiljenoj recici .....
Nazad na vrh Ići dole
Ervin-Eko
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Ervin-Eko

Broj poruka : 5216
Godina : 39
Datum upisa : 09.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 EmptyPon 26 Nov 2012, 00:26

Problem je sto ovakvih ima mnogo veci broj.
Pisao sam i ranije da su me musicari najvise izneverili.

Pedja, ko je vise ulovio, ti ili Zeka? Laughing cheers
Nazad na vrh Ići dole
ShoneFly
Champion Fly Tying Competition 'Musicarenje.net 2015'
ShoneFly

Broj poruka : 2568
Datum upisa : 25.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 EmptyPon 26 Nov 2012, 01:05

Svašta ... kako ga ne mrzi da čisti toliku ribu
Nazad na vrh Ići dole
Micko
Visitor
Micko

Broj poruka : 260
Godina : 47
Datum upisa : 13.09.2008

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 EmptyPon 26 Nov 2012, 08:34

Pravi majstor nema sta.Nazalost i u mom kraju 90% ribolovaca kao i doticni strucnjak sakupljaju svaku ribu
koja dodje na udicu(glistu,skakavca,larvu tulara,mepsov leptir,vaser kuglu)
Inace u drustvu svi vole da se predstavljaju sportskim ribolovcima i ljubiteljima prirode.
Posebno su aktivni u vreme slava(posnih)
Od 13.000 stanovnika u mom kraju samo se tri osobe bave klasicnim musicarenjem.
Nazad na vrh Ići dole
Fly Daddy
Guide
Guide
Fly Daddy

Broj poruka : 876
Godina : 54
Datum upisa : 02.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 EmptyPon 26 Nov 2012, 09:59

ShoneFly ::
svašta ... kako ga ne mrzi da čisti toliku ribu

Hahahaha.......... lol . Smejem se pola sata.
Bravo Šone
Nazad na vrh Ići dole
http://zagubica.blogspot.com/
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 EmptyPon 26 Nov 2012, 10:31

Hajde, pošto su mnogi osuli paljbu na ove mušičare, da bar ja malo sagledam ovo iz drugog ugla.

Ovo sa klenovima je i meni dobro poznato. To je bilo dozvoljeno do pre par godina, jer nije postojala mera za klena (sada je 20 cm). Štaviše, čuvari su blagonaklono gledali i na prebacivanje dozvoljenih 5 kg. I sada je tako. Nikada nisam čuo da je neko kažnjen zbog previše klenova, skobalja, karaša ili mrena.
Doskora su se mušičari-klendžije javno hvalili svojim ulovima, koji su uvek mereni u ukupnoj masi ulova. Tako sam i ja radio. Na primer, najbolji (i najugledniji) su imali po 10, 15, pa i preko 20 kg dnevnog ulova, dok su najskromniji imali po 1 - 2 kg. Pre pojave ovakvih foruma (druga polovina prošle decenije), to je bilo sasvim uobičajeno (bar u Srbiji).
Na primer, kada bi neko mogao da vidi moje ulove klenova, ne da bi se prenerazio, nego bi se verovatno skroz zbunio i pokrenuo akciju "Mixmastera u zatvor" Laughing . Ovo što je ulovio "Majstor Bene" je preskromno. Laughing

Pastrmke prati slična, ali ipak nešto drugačija priča. Na primer, pre osnivanja Mušičarske sekcije Niša, u mom gradu i okolini nije bilo mušičara koji bi praštao prekobrojnim ili premalenim pastrmkama. Do tada se uspeh merio u broju komada, 50, 70, pa i preko 100 dnevno. Neki od takvih, sada se kunu da su oduvek bili brižni prema pastrmkama. To je lažna slika za forume i javnost, a siguran sam da, kada bismo im sada pretresli zamrzivač, iz njega bi ispalo nekoliko kesa punih baš ovakvih pastrmčica (ustvari sitnijih).

Meni su ove slike samo odraz neverovatne iskrenosti, a najverovatnije i naivnosti ovih mušičara da prikažu svoje stvarne ulove. Ništa drugo.
Nazad na vrh Ići dole
ShoneFly
ShoneFly

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 EmptyPon 26 Nov 2012, 11:07

Možda je Bene naivan i iskren ali su mu fotografije mnogooo ružne bre ,nekako mi je nespojivo da mušičarski pribor stoji pored gomile nekih mrtvih ribica ispod i oko mere ,slične fotke sam gledao kad čuvarska služba nahvata mrežaroše pa fotografišu sve što im nađu u mreži tako pobacano po zemlji.Otkud znam možda ja lebdim u oblacima ali genocid fotke mi ne idu sa FF.

P.S Piki ma ozbiljno druže zamisli da te neko natera da moraš da čistiš toliku ribu ,čist mazohizam :)
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 EmptyPon 26 Nov 2012, 11:26

Da ne zaboravim još jedan važan detalj na onoj roštiljskoj slici, koji nikako ne bi trebalo prevideti.

Na slici se vide i sasvim pristojne pastrmke u solidnom broju. Vrsta je "makedonska pastrmka", što znači da je riba divlja, vanrevirska - najteža za uloviti. Kakav god da je mesar onaj ko je ostvario ovaj ulov, radi se o vrhunskom mušičaru. Evo zašto: Prateći ove forume od njihovog nastanka, čini mi se da nikada nisam video da je neko od srbijanskih mušičara ovako "naguzio" vanrevirske potočare u Srbiji, čak ni u sopstvenoj priči (!)

Očigledno je da je ovaj čovek prilično zao prema ribama, ali i da ima i neke vrline. Od njega može da se nauči kako uspešno mušičariti divlje pastrmke u opustošenim rekama Srbije, što je meni mnogo važnije od toga što ih je naređao na rešetku, jer takvih roštiljdžija u Srbiji ima na stotine hiljada, a veštih lovaca mušicom na divljakuše taman za prste jedne ruke.

Dajte mi njegovo ime. Ovaj nam je potreban za reprezentaciju. Laughing

Poslednji izmenio Mixmaster dana Pon 26 Nov 2012, 12:09, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Fly Daddy
Guide
Guide
Fly Daddy

Broj poruka : 876
Godina : 54
Datum upisa : 02.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 EmptyPon 26 Nov 2012, 12:05

P.S Piki ma ozbiljno druže zamisli da te neko natera da moraš da čistiš toliku ribu ,čist mazohizam :)

Hahaha,beži bre Šone, taman se uozbiljim i počnem da čitam ove romane i ti me ubiješ.
Ljudi se ubiše od rasprave šta kako zašto a tebi iz celog romana samo Kako će da očisti ribu. Haha........
Nazad na vrh Ići dole
http://zagubica.blogspot.com/
ShoneFly
ShoneFly

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 EmptyPon 26 Nov 2012, 12:37

Čekajte polako ako pričamo o pastrmkama a ne o klenovima ,pa nije utvrđeno da li ih je ribolovac-majstor ulovio za jedan dan ili ih je lovio mesecima -držao u zamrzivaču a kada je sakupio dovoljno siće za neki pristojan ručak onda odlučio da roštilja . A možda i nisu ulovljene sve na fly .

Piki vidi ja pre jedno par godina zapušio sudoperu u kuhinji ,napravio haos sa krljušti od neke smudjevine ,maltretirao se tamo trebio ona creva i gluposti ,posle odčepljivao odvod sudopere i dok sam došao do momenta kada je ručak bio gotov više i nisam bio gladan aman uopšte . Tako da sam digao ruke od tog mazohizma. Laughing Ne mogu ni da zamislim sebe kako trebim one klenčiće :-)
Nazad na vrh Ići dole
Milan VB
Visitor
Milan VB

Broj poruka : 400
Godina : 37
Datum upisa : 25.09.2012

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 EmptyPon 26 Nov 2012, 12:57

Mixmaster ::
Od njega može da se nauči kako uspešno mušičariti divlje pastrmke u opustošenim rekama Srbije, što je meni mnogo važnije od toga što ih je naređao na rešetku

Dajte mi njegovo ime. Ovaj nam je potreban za reprezentaciju. Laughing

Ti sto sam prso sad, ko zna koliko se ovakvih stvari desava u svim delovim Srbije, i onda nema ribe pa normalo da nema....
Otkud tebi ideja da je ovaj saban ulovio ovolike pastrmke za dan i musicom? Meni ovo vise lici na neku struju ili na jebem li ga sta.... Ti sam najbolje znas da je ovo nemoguce uloviti na nasim vodama.....
Ovaj debil mora da ima velika muda kad ovakve slike kaci na "fejs" ili je mnogo glup i zatucan, verovatno je ovo drugo...
Kakva njegova reprezentacija, sto ga ja ne vidim negde na vodi da ga posaljem gde mu je mesto
Nazad na vrh Ići dole
Gegula
Guide
Guide
Gegula

Broj poruka : 717
Godina : 48
Datum upisa : 04.11.2009

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 EmptyPon 26 Nov 2012, 13:10

Čekajte polako ako pričamo o pastrmkama a ne o klenovima ,pa nije utvrđeno da li ih je ribolovac-majstor ulovio za jedan dan ili ih je lovio mesecima -držao u zamrzivaču a kada je sakupio dovoljno siće za neki pristojan ručak onda odlučio da roštilja . A možda i nisu ulovljene sve na fly .

Piki vidi ja pre jedno par godina zapušio sudoperu u kuhinji ,napravio haos sa krljušti od neke smudjevine ,maltretirao se tamo trebio ona creva i gluposti ,posle odčepljivao odvod sudopere i dok sam došao do momenta kada je ručak bio gotov više i nisam bio gladan aman uopšte . Tako da sam digao ruke od tog mazohizma. Laughing Ne mogu ni da zamislim sebe kako trebim one klenčiće :-)

za vas sto zivite u stanovima najbolja je varijanta ako ribu hocete da nosite kuci za klopu da je odmah uredite na samoj reci ..niti smrdi kuca na ribu niti ima krljusti svuda po kuci...
Nazad na vrh Ići dole
ShoneFly
ShoneFly

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 EmptyPon 26 Nov 2012, 13:31

A Gegula voda na reci čista ,sve puca od zdravlja . Plutaju mrtve svinje i kerovi ,džakovi puni djubreta a smeće na sve strane . Bolje da je pojedem odmah živu na licu mesta nego ga je čistim u onom blatu :) Najača scena je kada dodju organizovanim autobusima iz nekih delova Srbije (neću da pominjem odakle da se ljudi iz tih krajeva ne osete uvredjenim) a onda kampuju par dana ,ostave za sobom svinjac - kese ,plastične flaše ,pivske konzerve ,usrani toalet papir i ko zna šta sve ne . Nalove se neke sitnurije od bele ribe i nekih kedera ,onda pred polazak sve to uredno otrebe odmah pored vode i sve - bukvalno sve - čak i kedere ,upakuju odmah u kesice za zamrzivač i odnesu kući . ha ha ha ha

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 2 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Potočna pastrmka na roštilju???
Nazad na vrh 
Strana 2 od 24Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... 13 ... 24  Sledeći
 Similar topics
-
» Velika pastrmka!!!
» Pastrmka i njena hrana ...
» Dunavska pastrmka na strimera!
» Sezona 2014 - Pastrmka

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: OFF TOPIC :: GARAŽA-