Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Potočna pastrmka na roštilju???

Ići dole 
+43
NMilanovic
Pishta
Nikolats
Djuka
Zarkotekica
MDujmović
Falco
Bahus
Ekozelj
Sasats
Platipus2000
Renafly
Sumadinac
Clavis
SnikS
Ducka
Alibaba
Silvio
Peka
Mafke
Damirt82
Los_Pecaros3
NikolaCG
Madjoni
Zeljko_72
Sale
Milance
Omar
MarkoTimokRiver
Predrag
Panic
Gegula
Milan VB
Fly Daddy
Micko
ShoneFly
Pedja GM
Mixmaster
Ervin-Eko
Crni
Murino
Gamarus
Zeljko80
47 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4 ... 13 ... 24  Sledeći
AutorPoruka
Panic
Visitor
Panic

Broj poruka : 113
Datum upisa : 29.11.2008

Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 EmptyPon 26 Nov 2012, 13:41

Bez obzira kako ko od nas vidi ovakav "podvig" eto odgovora zasto Gradac i Djetina imaju solidnu populaciju riba (ne upustajuci se u ocenu nacina na koji su dosle u takvo stanje osim solidnog cuvanja) a vecina ostalih salmonidnih tokova Srbije ne. Ovo je sa velikom verovatnocom ulov iz Dragovstice i njenih pritoka jer se, bar kod riba koje se jasno vide, radi o egejskom soju pastrmke (da su iz Jerme i Nisave, bilo bi i nesto crnomorskih pastrmki i njihove mesavine). Zamislite kad ovakvo "uspesni ribolovci" posete jednu reku desetinama puta u sezoni a ima ih verovatno vise od jednog, sta od te verovatno solidno popunjene reke moze da ostane za samo jednu sezonu. Steta koja nastaje ovakvom selekcijom ulova je mnogostruka. Posle se zalimo kako nema sta da se mresti ili je generacijska struktura ribljeg fonda mrsava, ... evo zasto. Ipak, svakome na sopstvenu savest i rizik kako ce se ponasati prilikom uzimanja zakonski dozvoljenog broja riba ... u civilizovanim sredinama svaki ovako predstavljen prestup (bio on jednodnevni ili visednevni- dobar broj riba je ispod dozvoljene mere!!!) bio bi osnova za prekrsajnu ili krivicnu prijavu. Mislim da za to ima dovoljno osnova jer je vlasnik fotografije i ulova postavio istu na svoj profil. Radi se ne samo o bioloso-sportskim vec i etickim normama koje bi trebale biti na prvom mestu bar musicarima i njihovo preispitivanje kroz disksiju tipa "namlatio ih je al' je to ipak sposoban musicar" je u najmanju ruku degutantno. Sta reci onda o musicarima koji u svakom izlasku oslobadjaju na desetine ovakvih riba i ne trube o tome uopste a kamo li da to postavljau podatke o tome na drustvenim mrezama, znam ih bar desetak u svom okruzenju (verujte mi na rec) kao sto znam i ovakve "sportiste" ali posao oko njihovog evidentiranja i procesuiranja stoji u opisu posla ljudima koji za to primaju platu. U ovom slucaju trebao bi da reaguje staraoc nad prirodnim dobrom koga iz prilozenog dokumenta nije tesko identifikovati.
Nazad na vrh Ići dole
Crni
Guide
Guide
Crni

Broj poruka : 1994
Godina : 46
Datum upisa : 07.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 EmptyPon 26 Nov 2012, 13:49

Mix ova dvojica koji su pomenuti nemaju ama bas ni jednu jedinu stvar za koju bi mogli da kazemo da vredi.Ove klenove ce da upeca svako ali svako samo da stane jedno prepodne na neki preliv i stavi malu musicu.Kakva bre crna reprezentacija,veliki musicari od kojih moze da se nesto nauci...Ajde leba ti ne potpiruj vatru u ovoj temi kao sto to radis sa ostalim jer i ovako ima dovoljno materijala za kritikovanje!!!

Sto ne pozoves coveka da peca malo na Moravici?

Aleksandre Bravooo
Nazad na vrh Ići dole
Ervin-Eko
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Ervin-Eko

Broj poruka : 5216
Godina : 39
Datum upisa : 09.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 EmptyPon 26 Nov 2012, 15:09

Jos jedan ulov "majstora" za pastrmke.

Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 Orhrts
Nazad na vrh Ići dole
Crni
Guide
Guide
Crni

Broj poruka : 1994
Godina : 46
Datum upisa : 07.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 EmptyPon 26 Nov 2012, 15:10

Razbio ih Ufffff
Nazad na vrh Ići dole
Micko
Visitor
Micko

Broj poruka : 260
Godina : 47
Datum upisa : 13.09.2008

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 EmptyPon 26 Nov 2012, 15:13

Svestranost svaka cast.
Pastrmke od 15-tak cm su super kada se res prepecu i zaliju pivom i cenjenije su od komada u meri,tako bar kazu istaknuti majstori ribolova.
Nazad na vrh Ići dole
Predrag
Guide
Guide
Predrag

Broj poruka : 1211
Godina : 50
Datum upisa : 05.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 EmptyPon 26 Nov 2012, 16:02

Trebalo bi da ispravis post...."tako bar kazu samozvani majstori ribolova".....

Majstori i pustaju ribu, u tome je velicina musicara, a ne u ubijanju svega sto se mrda u viru....
Nazad na vrh Ići dole
MarkoTimokRiver
Visitor
MarkoTimokRiver

Broj poruka : 412
Godina : 38
Datum upisa : 21.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 EmptyPon 26 Nov 2012, 16:19

Pravi pokolj,stvarno greota od Boga,sto se kaze

Placko stop
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/selectivechub
Omar
Guide
Guide
Omar

Broj poruka : 2296
Godina : 50
Datum upisa : 11.03.2009

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 EmptyPon 26 Nov 2012, 16:31

Mixmaster ::
Da ne zaboravim još jedan važan detalj na onoj roštiljsk
oj slici, koji nikako ne bi trebalo prevideti.

Na slici se vide i sasvim pristojne pastrmke u solidnom broju. Vrsta je "makedonska pastrmka", što znači da je riba divlja, vanrevirska - najteža za uloviti. Kakav god da je mesar onaj ko je ostvario ovaj ulov, radi se o vrhunskom mušičaru. Evo zašto: Prateći ove forume od njihovog nastanka, čini mi se da nikada nisam video da je neko od srbijanskih mušičara ovako "naguzio" vanrevirske potočare u Srbiji, čak ni u sopstvenoj priči (!)

Očigledno je da je ovaj čovek prilično zao prema ribama, ali i da ima i neke vrline. Od njega može da se nauči kako uspešno mušičariti divlje pastrmke u opustošenim rekama Srbije, što je meni mnogo važnije od toga što ih je naređao na rešetku, jer takvih roštiljdžija u Srbiji ima na stotine hiljada, a veštih lovaca mušicom na divljakuše taman za prste jedne ruke.

Dajte mi njegovo ime. Ovaj nam je potreban za reprezentaciju. Laughing

Ufffff Joj kada jos Mix nebi stao u "zastitu" ovakvim ljudima i velicao njihovo "znanje" , bilo bi mnogo bolje.
Ne sumnjam u njegovo zananje , ali sumnjam u njegovu ljudskost.
Iz tog razloga ne treba velicati njegovo umjece i diskutovati o kojoj se ribi radi jeli makedonka ili crnomorka , u reviru , van revira ...
ono sto je cinjenica da je pastrmka i to ispod svakeeeee zakonske mjere i broja. ( ako to u zakonima Srbije idje pise)

Ovo je za svaku OSUDUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU prvo "majstoru" , pa istomisljenicima , a na kraju dobra sugestija na rad cuvarskih sluzbi i nadleznih .
crveni karton

Nazad na vrh Ići dole
Ervin-Eko
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Ervin-Eko

Broj poruka : 5216
Godina : 39
Datum upisa : 09.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 EmptyPon 26 Nov 2012, 16:40

Mene vise brine ova sledeca fotka.
Kako ovom decaku objasniti da ovo nije lijepo....
Placko

Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 2jcxbfa
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

Broj poruka : 10000
Godina : 55
Datum upisa : 05.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 EmptyPon 26 Nov 2012, 16:52

Polako momci. Uvek žurite kada nekoga treba napasti za previliki ulov. Laughing

Da li ste razmislili o tome da mu je to možda dozvljeno od strane ribočuvara?

Koliko ja znam, na vodama u okolini Bosilegrada (ovo je tamo ulovljeno) ribolovci pecaju pastrmke uglavnom (99%) na prirodni mamac, a niko ne pita ni za meru ni za broj. Važno je da ribolovac plati (preskupu) dozvolu. To je jedino što retke čuvare zanima.
Na obližnjem Lisinskom jezeru, sasvim je normalno i uobičajeno pecati pastrmku sa 10 - 15 štapova (!) na prirodne mamce. Viđao sam ribolovce koji naređaju red štapova od oko 20 metara, opremljenih nekakvim elektronskim pištaljkama koje sviraju kada pastrmka uzme mamac. Ispred njih je ogromna čuvarka koja se puni pastrmkama bez ikakvih ograničenja. Takvih ribolovaca tamo ima bezbroj. Imaju dozvolu za ribolov i prećutnu dozvolu uprave i ribočuvara da to rade, pod izgovorom "Dobro je, nisu mrežaroši i strujaroši, a još i dozvolu plaćaju".

E, pa, kada bih ja došao na takvo mesto, ponašao bih se isto kao ovaj mušičar. Nahvatao bih pastrmke, ubeđen da je bolje da ih pojede mušičar nego neki škembar koji ih vadi sa stolice.

Ne znam o kome se radi, ali sam gotovo 100% siguran da bi ovaj mušičar bio vrlo pažljiv (bar kao svi ostali) na "no kill" revirima Moravica, Gradac, Đetinja, Lim, Tara, Pliva, Ribnik....

Poslednji izmenio Mixmaster dana Pon 26 Nov 2012, 17:14, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Milance
Visitor
Milance

Broj poruka : 191
Godina : 62
Datum upisa : 08.05.2008

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 EmptyPon 26 Nov 2012, 17:13

Mixmaster ::

...
E, pa, kada bih ja došao na takvo mesto, ponašao bih se isto kao ovaj mušičar. Nahvatao bih pastrmke, ubeđen da je bolje da ih pojede mušičar nego neki škembar koji ih vadi sa stolice.
...

U ovo nimalo ne sumnjam.
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 EmptyPon 26 Nov 2012, 17:19

U pravu si Milanče. Nema razloga da sumnjaš u moje reči.

Ali, ja nimalo ne sumnjam da bi i ti potrpao ove pastrmke, ali ne baš u ovolikom broju.

Sećaš li se tvojih fotografija pune sudopere ubijenih i rasporenih pastrmki sa Mlave, iz nedavnog vremena kada si bio varaličar? Bilo je to negde na nekom forumu. Čini mi se da ih je objavio tvoj ortak sa Banovog brda. Čuvam je takve slike, pa nije nemoguće da imam i tu tvoju. Pokušaću da je nađem, biće odlična za ovu temu.
Nazad na vrh Ići dole
Milance
Visitor
Milance

Broj poruka : 191
Godina : 62
Datum upisa : 08.05.2008

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 EmptyPon 26 Nov 2012, 17:22

Ajde, jedva čekam. Mi sve već videli ove godine leševe tvojih bucova...
Nazad na vrh Ići dole
Mixmaster
MASTER
Mixmaster

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 EmptyPon 26 Nov 2012, 17:36

Milanče, da li ti negiraš da si varalicom masakrirao pastrmke po Mlavi i punio sudoperu?
Nazad na vrh Ići dole
Sale
Guide
Guide
Sale

Broj poruka : 1437
Godina : 48
Datum upisa : 04.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 EmptyPon 26 Nov 2012, 17:45

Ovde ima osnova da se podnese prijava na osnovu ovih slika , po vazecem zakonu samo odsteta za ribe ispod mere je
Oko 120.000 dinara 20x6.000 racunam da ima dvadeset riba ispod mere a ima i vise plus 50.000 kazna kao i zabrana ribolova od jedne do tri godine , e samo ako ima ko zainteresovan da to sprovede a znajuci ko gazduje NEMA .Da je neko takmicenje u pitanju moze ali ovako ne
Nazad na vrh Ići dole
http://www.eurofish.co.rs
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Potočna pastrmka na roštilju???   Potočna pastrmka na roštilju??? - Page 3 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Potočna pastrmka na roštilju???
Nazad na vrh 
Strana 3 od 24Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4 ... 13 ... 24  Sledeći
 Similar topics
-
» Velika pastrmka!!!
» Pastrmka i njena hrana ...
» Dunavska pastrmka na strimera!
» Sezona 2014 - Pastrmka

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: OFF TOPIC :: GARAŽA-