Broj poruka : 9731 Lokacija : Nikšić Datum upisa : 14.10.2008
Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Pon 13 Feb 2012, 00:04
Mafke ::
Madjo,pusku u ruke,
Nema brineš Mafke,ođe se na njih puca toliko da se ne primiču ljudima na manje od 500metara
Došlo je doba da se ovako love,optikom i jako daleko
Murino Admin
Broj poruka : 31734 Datum upisa : 26.04.2008
Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Pon 13 Feb 2012, 10:37
Najezda kormorana u Podrinju
U Podrinju i ove zime zabeležena prava opsada ptica grabljivica sa dalekog severa.
Na jezera hidroelektrana "Zvornik" i "Perućac" doletelo je jato od oko hiljadu kormorana koji će, kako strahuju ribolovci, potamaniti velike količine ribe na ovim jezerima, ali i na Drini: od Malog Zvornika do Bajine Bašte.
- Svaka ptica može da pojede pola kilograma ribe dnevno i, s obzirom na to da će ovde ostati do marta, može se samo pretpostaviti koliku će štetu, i ove godine, naneti ribljem fondu. Naši ribočuvari pokušali su da kormorane oteraju petardama, čamcima su velikom brzinom uletali u jata na površini vode, ali ni to ih nije uplašilo. Inače, oni su u našoj zemlji zaštićena vrsta grabljivica, pa ne smemo ništa ozbiljnije da preduzimamo - kaže Predrag Marković, predsednik UO ZR "Eko-Drina".
Izvor drinanet.org 12.02.2012
Mafke Guide
Broj poruka : 2767 Godina : 51 Lokacija : JAGODINA Datum upisa : 23.01.2011
Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Pon 13 Feb 2012, 10:55
Madjo,jes da ne volim lov,ali snimak je profi !!!!
Madjoni Moderator
Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Uto 14 Feb 2012, 12:54
Imam info da je ukinuta zaštita na kormorana u Srbiji i da je sad kategorisan kao lovna divljač
Evo snimak sa Morave...ništa strašno što dva-tri spremna momka ne mogu riješiti
Gegula Guide
Broj poruka : 717 Godina : 48 Lokacija : Nicosia Datum upisa : 04.11.2009
Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Uto 14 Feb 2012, 13:40
Lepo ih ima, pozamasan broj....i to puta 1kg ribe dnevno na svakog od njih dobije se ...puuuunoooooo....
Madjoni Moderator
Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Uto 14 Feb 2012, 14:49
Ovi naši sad najviše jedu morsku ribu pošto su sve veće vodene površine uključujući neke rijeke zaleđene... Gornja Zeta,Lim u donjem toku , sve šavničke rijeke,čak i Tara su pod ledom
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Sub 18 Feb 2012, 17:30
Dok sam isprobavao neke štukaroške strimere na Nišavi, primetih da u vodi nema ogromnog jata skobalja koje je svakodnevno moglo da se vidi. Ispadoše mi oči gledajući, ali ničeg živog u vodi nije bilo. Kasnije, dok sam mlatarao strimerčinama, u vodi sam našao tri mrtva skobalja-kilaša. Jedan ribolovac je takođe uzalud buljio u vodu. Kaže da su ovih dana na vir u više navrata sletali kormorani i napravili neviđeni masakr....
Saleja Guide
Broj poruka : 703 Godina : 43 Lokacija : Jagodina Datum upisa : 14.01.2011
Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Sub 18 Feb 2012, 19:27
Siroma toj prirodi kad covek treba da joj steluje ekvilibrijum... Posto smo sve zatrovali nasim fekalijama, na pojedinim mestima oko mog kraja se izlovi od strane coveka toliko ribe da ovi nesretnici ne mogu da pojedu za 5god. Pa suma sumaru na moravi covek u svim vidovim njegovog gnusnog i parazitskog postojanja za jednu godinu istrebi koliko ovi nebi mogli za deceniju pa da ih ima kao vrabaca. Ali naravno ptice su krive pa kurceviti cuvari prirode dofate njihove celicne produzetke muskosti i krenu u ocuvanje prirode... tesko ovoj planeti bez vas lovaca do kako ste se vi pojavili ribe u vodi nije bilo, ma niceg nije bilo... biljojedi su pojeli sve biljke, vidre i kormorani svu ribu, pa mesojedi biljojede i kormorane i vidre. Znate u ovoj celoj problematici covek je najveca greska, pripada sisarima ali svest mu je parazitska... odvratno jedno bice... naravski ja ovde pricam o globalnoj svesti ima i nesto malo nas devijantnih.
Saleja Guide
Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Sub 18 Feb 2012, 19:40
Sledece zime na Moravi ..... uzmem camac, okacim sesir, zapalim buksnu i pravimo stetu.
Mafke Guide
Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Sub 18 Feb 2012, 19:49
Bice skoro propast sveta,nek propadne nije steta
Saleja Guide
Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Sub 18 Feb 2012, 19:53
Ovima svu ribu pojeli pa mora iz usta da im vade... Pa hajduci i uskoci na oruzija spasite nam prirodu JUNACI.
Saleja Guide
Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Sub 18 Feb 2012, 20:04
Nece shuro kraj sveta uskoro, crkavacemo celu vecnost daveci se u svojim govnima.....baz zato sto smo ovoliko pametni
Mafke Guide
Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Sub 18 Feb 2012, 20:47
Razumem te,i ja sam za ne mesanje u prirodu,bageri,dinamit ,struja a niko nema m..da da reaguje,sad su ptice krive i potamanijmo ih. LJudi ubise zivot u prirodi,a i te ptice je
dao Bog. Ako ne vrse neku ravnorezu u prirodi,mi smo je odavno narusili. ZETE U MANJINI SMO<NEMO SE KACIMO <MENI FITILJ ODAVNO IZGOREO
Mixmaster MASTER
Broj poruka : 10000 Godina : 55 Lokacija : Niš Datum upisa : 05.08.2008
Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Sub 18 Feb 2012, 21:00
Ama, momci, ja za ove kormorane nikada ranije nisam čuo, niti sam ih video, osim na TV i na nalepnici nemačke ribarske firme "Cormoran". Od malena sam ribar, ali ne pamtim da je iko pomenuo tu ptičurinu, a na pecanju sam bar 250 dana u godini. Ona izgleda nije deo naše "prirode".
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
Naslov: Re: Kormorani (i dr. ptice ribolovci) ! Sub 18 Feb 2012, 21:04
Sale, upravo tako.... Jednom sam napisao da mi je stvarno žao što nema neki predator pa nas da lovi.... Pre nekoliko sam gledao jedan snimak o kormoranima, gde ih koriste za ribolov kao ovi na ovim tvojim snimcima što si postavio. Ali šta mi je bilo čudno, svaku sedmu ulovljenu ribu moraju da mu daju da pojede ako mu ne daju neće više da lovi (bojkotuje ).