| Uopšteno o Nimfarenju ! | |
|
+39Dalibor Petrov Mili Mr.Zacoola Saleja Alp NMilanovic Renafly Angel Milan VB Mandrak80 Silvio Djomla Gamarus Fly Carpenter Zeka Micko Predrag Fićo Sasats Labud Oholi2 Los_Pecaros Gledni007 Sasa Ljumovic Balta Sasa D Murino Ivica R. Sale Radojica-pop Pajo Brankoogi Ervin-Eko Mixmaster Sumadinac Madjoni NikolaCG Oholi Bogi 43 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Gamarus Guide
Broj poruka : 1471 Godina : 51 Lokacija : Bihać BiH Datum upisa : 03.10.2012
| Naslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju ! Čet 10 Jan 2013, 00:44 | |
| Eko prijatelju ja mislim da ti na ovo ja mogu dati kvalitetan i stručan odgovor jer je nimfarenje moja omiljena tehnika. za potapanje nimfe imaš nekoliko efikasnih načina već sam pisao o nekima ali mogu i da ponvim. Ja nisam pobornik više nimfi ali ako je dozvoljeno i neophodno zašto ne . Prvi način je da koristiš Hendsove rolere za nimfu ali sporo propada i nije se pokazao na brzim vodama. Drugi je da vežeš ringlicu za nju dobro tešku nimfu na jedno 30 cm mada je na takmičenjima dozvoljen razmak od 50 cm ,na istu tu ringlicu sa strane priveži tipet za još jednu nimfu koji će biti 15 cm dug ali po meni to je ko tirolac . Treći način koji ja koristim su po tri tungstena na udici recimo 14 ide prvo 2,8 pa 2,3 i 2,0dobiješ konus i radiš muhu. Možeš uzeti 2,8 i dvije dvojke malko deblja nimfa ali kad upraksaš neće biti debela naročito ako radiš naKnapeku koji je širi lukom od većine udica. Ali što mnogi kod nimfarenja nerade uzmi ako nisu veliki mrenovi 0 ,14 2 m i 1 m 0 , 12 teže ćeš bacati malo ali će duplo brže propadati.I na kraju tonući predvez što ja samo za duboke vode koristim.Pokušaj ovako ako neko ima još neki savjet meni bi bilo drago da ga čujem.
Poslednji izmenio Gamarus dana Čet 10 Jan 2013, 10:09, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Djomla Visitor
Broj poruka : 413 Lokacija : Uzice Datum upisa : 05.05.2008
| Naslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju ! Čet 10 Jan 2013, 00:49 | |
| Eko, po mom misljenju tonuci polyleader-i resavaju taj problem. Imas razne proizvodjace kao sto su Airflo, Rio, Vison.. Probaj da stavis i duzi tipet (0,16-0.18). Nema potrebe za dve musice. Olovne kuglice mozes po potrebi na tipet da stavis, ako nemas tonuci leader i obavezno u razmaku od oko 10+cm (prva od musice 20ak cm). | |
|
| |
Gamarus Guide
| Naslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju ! Čet 10 Jan 2013, 00:51 | |
| Zar su olovne kuglice dozvoljene i da li je to ff. | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju ! Čet 10 Jan 2013, 12:31 | |
| Edine, hvala na odgovoru. Ovo sa ringlicom najbolje bi mi odgovaralo. Do sad nikad nisam koristio sistem sa 2 musice na predvezu pa me je to malo zanimalo.
Djomla, koristio sam polyleader, ali za ova mesta gde sam planirao nije mi pogodan. On ima dosta veci precnik tako da ga voda brzo ponese. Najbolje mi se pokazao predvez sastavljen od 2 nailona, najlakse postignem dubinu sa njim. | |
|
| |
Djomla Visitor
Broj poruka : 413 Lokacija : Uzice Datum upisa : 05.05.2008
| Naslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju ! Čet 10 Jan 2013, 13:02 | |
| - Gamarus ::
- Zar su olovne kuglice dozvoljene i da li je to ff.
Kod mene dosta ljudi lovi sa takvim otezanjima (Djetinja, Lim, Drina). Ribolovacka drustva (gazdinstva) mislim da nemaju striktnu odluku koja zabranjuje stavljanje olova na tipet. Uostalom, ovo mnogo vise pripada fly fishing-u od na primer: sistema sa dve musice, raznih indikatora, tenkara tehnike... ! | |
|
| |
Silvio Guide
Broj poruka : 1829 Godina : 46 Lokacija : Na Neretvi Datum upisa : 28.12.2010
| Naslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju ! Čet 10 Jan 2013, 13:27 | |
| Nisi u pravu | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
Broj poruka : 4911 Datum upisa : 25.03.2009
| Naslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju ! Čet 10 Jan 2013, 15:08 | |
| Možeš li nam objasniti to kako koristenje olova više pripada fly fishingu od sistema sa dvije musice. Mislim, ako to već tvrdiš, lijepo bi bilo da objasniš zašto je to tako. Nedorečenost je zbunjujuća, jer ovo može da čitaju i početnici u FF.
Tenkara nije Fly fishing, o kojem je ovdje riječ, to je potpuno nezavisna tehnika musicarenja. | |
|
| |
Silvio Guide
Broj poruka : 1829 Godina : 46 Lokacija : Na Neretvi Datum upisa : 28.12.2010
| Naslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju ! Čet 10 Jan 2013, 15:19 | |
| FF (Engleske 2 riječi za ovo što mi upražnjavamo) = Mušičarenje => Tenkara vrsta mušičarenja bez čekrka Olovne kuglice na predvezu i nekoliko muha = Češko nimfarenje = Tirolac bar za mene | |
|
| |
NikolaCG INSTRUKTOR
Broj poruka : 4911 Datum upisa : 25.03.2009
| |
| |
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| Naslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju ! Čet 10 Jan 2013, 18:13 | |
| - Ervin-Eko ::
- Edine, hvala na odgovoru. koristio sam polyleader, ali za ova mesta gde sam planirao nije mi pogodan.
Tacno znam kakva mesta gadjas Tamo gde se nalazi krupna mrena jedini lek je olovo na tipetu ...mnogo olova na tipetu meni se to ne svidja . Probao sam i na sve lici samo ne na musicarenje . klasom 6 koju ja imam nekako i moze da se baci do 2 grama+nimfa ali i to je malo za prava mesta . preko toga jedino na duzinu dve stapa i uopste ne lici na musicarenje . | |
|
| |
Gamarus Guide
| |
| |
Gamarus Guide
| Naslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju ! Čet 10 Jan 2013, 18:21 | |
| Sasats hvala | |
|
| |
Ervin-Eko INSTRUKTOR
Broj poruka : 5216 Godina : 39 Lokacija : Sjenica Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju ! Čet 10 Jan 2013, 18:30 | |
| Sasa, na ovom mestu gde planiram da lovim mislim da ce mi biti dovoljne 2 nimfe, jedna 10ka a druga 14. Neznam tacno koliko sam olova stavljao na predvez i spustio bi nimfu na dno ali tesko bi uspeo da je kontrolisem, dubina je oko 1 metar. Probacu na leto pa cu videti. A polyleader koristim kad lovim skobalja na sitne nimfe i u brzacice ne dublje od 40 santina. | |
|
| |
Mandrak80 Fly fisherman
Broj poruka : 10 Lokacija : Banja Luka Datum upisa : 04.12.2012
| Naslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju ! Čet 10 Jan 2013, 18:36 | |
| Ako je voda dubine 1m kakve god da je brzine tungsten 4 mm + malo olovne žice trebalo bi ti završiti posao bez tonućih predveza | |
|
| |
Sasats INSTRUKTOR
Broj poruka : 4279 Godina : 51 Lokacija : Trstenik Datum upisa : 04.01.2009
| Naslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju ! Čet 10 Jan 2013, 18:41 | |
| Mandrak, nema sanse ni teoretske ... i to na Moravi , a na Limu gde Ervin peca tek nema sanse ni u nagovestaju | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju ! | |
| |
|
| |
| Uopšteno o Nimfarenju ! | |
|