Musicarenje.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Musicarenje.net

Fly Fishing

Portal*PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Uopšteno o Nimfarenju !

Ići dole 
+39
Dalibor Petrov
Mili
Mr.Zacoola
Saleja
Alp
NMilanovic
Renafly
Angel
Milan VB
Mandrak80
Silvio
Djomla
Gamarus
Fly Carpenter
Zeka
Micko
Predrag
Fićo
Sasats
Labud
Oholi2
Los_Pecaros
Gledni007
Sasa Ljumovic
Balta
Sasa D
Murino
Ivica R.
Sale
Radojica-pop
Pajo
Brankoogi
Ervin-Eko
Mixmaster
Sumadinac
Madjoni
NikolaCG
Oholi
Bogi
43 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sledeći
AutorPoruka
Gamarus
Guide
Guide
Gamarus

Broj poruka : 1471
Godina : 51
Datum upisa : 03.10.2012

Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju !   Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 EmptyČet 10 Jan 2013, 00:44

Eko prijatelju ja mislim da ti na ovo ja mogu dati kvalitetan i stručan odgovor jer je nimfarenje moja omiljena tehnika.
za potapanje nimfe imaš nekoliko efikasnih načina već sam pisao o nekima ali mogu i da ponvim.
Ja nisam pobornik više nimfi ali ako je dozvoljeno i neophodno zašto ne .
Prvi način je da koristiš Hendsove rolere za nimfu ali sporo propada i nije se pokazao na brzim vodama.
Drugi je da vežeš ringlicu za nju dobro tešku nimfu na jedno 30 cm mada je na takmičenjima dozvoljen razmak od 50 cm ,na istu tu ringlicu sa strane priveži tipet za još jednu nimfu koji će biti 15 cm dug ali po meni to je ko tirolac .
Treći način koji ja koristim su po tri tungstena na udici recimo 14 ide prvo 2,8 pa 2,3 i 2,0dobiješ konus i radiš muhu.
Možeš uzeti 2,8 i dvije dvojke malko deblja nimfa ali kad upraksaš neće biti debela naročito ako radiš naKnapeku koji je širi lukom od većine udica.
Ali što mnogi kod nimfarenja nerade uzmi ako nisu veliki mrenovi 0 ,14 2 m i 1 m 0 , 12 teže ćeš bacati malo ali će duplo brže propadati.I na kraju tonući predvez što ja samo za duboke vode koristim.Pokušaj ovako ako neko ima još neki savjet meni bi bilo drago da ga čujem.

Poslednji izmenio Gamarus dana Čet 10 Jan 2013, 10:09, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Djomla
Visitor
Djomla

Broj poruka : 413
Datum upisa : 05.05.2008

PočaljiNaslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju !   Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 EmptyČet 10 Jan 2013, 00:49

Eko, po mom misljenju tonuci polyleader-i resavaju taj problem. Imas razne proizvodjace kao sto su Airflo, Rio, Vison.. Probaj da stavis i duzi tipet (0,16-0.18). Nema potrebe za dve musice. Olovne kuglice mozes po potrebi na tipet da stavis, ako nemas tonuci leader i obavezno u razmaku od oko 10+cm (prva od musice 20ak cm). ciao
Nazad na vrh Ići dole
Gamarus
Guide
Guide
Gamarus

PočaljiNaslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju !   Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 EmptyČet 10 Jan 2013, 00:51

Zar su olovne kuglice dozvoljene i da li je to ff. Shocked
Nazad na vrh Ići dole
Ervin-Eko
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Ervin-Eko

Broj poruka : 5216
Godina : 39
Datum upisa : 09.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju !   Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 EmptyČet 10 Jan 2013, 12:31

Edine, hvala na odgovoru.
Ovo sa ringlicom najbolje bi mi odgovaralo.
Do sad nikad nisam koristio sistem sa 2 musice na predvezu pa me je to malo zanimalo.

Djomla, koristio sam polyleader, ali za ova mesta gde sam planirao nije mi pogodan.
On ima dosta veci precnik tako da ga voda brzo ponese.
Najbolje mi se pokazao predvez sastavljen od 2 nailona, najlakse postignem dubinu sa njim.
Nazad na vrh Ići dole
Djomla
Visitor
Djomla

Broj poruka : 413
Datum upisa : 05.05.2008

PočaljiNaslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju !   Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 EmptyČet 10 Jan 2013, 13:02

Gamarus ::

Kod mene dosta ljudi lovi sa takvim otezanjima (Djetinja, Lim, Drina). Ribolovacka drustva (gazdinstva) mislim da nemaju striktnu odluku koja zabranjuje stavljanje olova na tipet.
Uostalom, ovo mnogo vise pripada fly fishing-u od na primer: sistema sa dve musice, raznih indikatora, tenkara tehnike... Evil or Very Mad !

Nazad na vrh Ići dole
Silvio
Guide
Guide
Silvio

Broj poruka : 1829
Godina : 46
Datum upisa : 28.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju !   Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 EmptyČet 10 Jan 2013, 13:27

Nisi u pravu sorry
Nazad na vrh Ići dole
NikolaCG
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
NikolaCG

Broj poruka : 4911
Datum upisa : 25.03.2009

PočaljiNaslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju !   Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 EmptyČet 10 Jan 2013, 15:08

Možeš li nam objasniti to kako koristenje olova više pripada fly fishingu od sistema sa dvije musice.
Mislim, ako to već tvrdiš, lijepo bi bilo da objasniš zašto je to tako. Nedorečenost je zbunjujuća, jer ovo može da čitaju i početnici u FF.

Tenkara nije Fly fishing, o kojem je ovdje riječ, to je potpuno nezavisna tehnika musicarenja.
Nazad na vrh Ići dole
Silvio
Guide
Guide
Silvio

Broj poruka : 1829
Godina : 46
Datum upisa : 28.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju !   Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 EmptyČet 10 Jan 2013, 15:19

FF (Engleske 2 riječi za ovo što mi upražnjavamo) = Mušičarenje => Tenkara vrsta mušičarenja bez čekrka
Olovne kuglice na predvezu i nekoliko muha = Češko nimfarenje = Tirolac bar za mene sorry
Nazad na vrh Ići dole
NikolaCG
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
NikolaCG

Broj poruka : 4911
Datum upisa : 25.03.2009

PočaljiNaslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju !   Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 EmptyČet 10 Jan 2013, 15:47

Izvini Silvio, moj post se odnosio da Djomlu.

A kada si se već potrudio, reći ću da se slažem sa tobom pogotovo u drugom dijelu tvoga posta.

dobar post
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

Broj poruka : 4279
Datum upisa : 04.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju !   Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 EmptyČet 10 Jan 2013, 18:13

Ervin-Eko ::
Edine, hvala na odgovoru. koristio sam polyleader, ali za ova mesta gde sam planirao nije mi pogodan.

Tacno znam kakva mesta gadjas sampion 1 Tamo gde se nalazi krupna mrena jedini lek je olovo na tipetu ...mnogo olova na
tipetu Ufffff meni se to ne svidja . Probao sam i na sve lici samo ne na musicarenje . klasom 6 koju ja imam nekako i
moze da se baci do 2 grama+nimfa ali i to je malo za prava mesta . preko toga jedino na duzinu dve stapa i uopste ne lici
na musicarenje .
Nazad na vrh Ići dole
Gamarus
Guide
Guide
Gamarus

PočaljiNaslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju !   Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 EmptyČet 10 Jan 2013, 18:19

Djomla ::
Gamarus ::

Kod mene dosta ljudi lovi sa takvim otezanjima (Djetinja, Lim, Drina). Ribolovacka drustva (gazdinstva) mislim da nemaju striktnu odluku koja zabranjuje stavljanje olova na tipet.
Uostalom, ovo mnogo vise pripada fly fishing-u od na primer: sistema sa dve musice, raznih indikatora, tenkara tehnike... Evil or Very Mad !

E ovoako drug to se olovoom po meni nema veze sa ff om jer sve lipljana ja ću dići na 20 ku sa olovom ali nije to ff drug prilagođavanje za kriolov po meni.Neznam kakvo ko gledanje na ff ima ali taj naćin ribolova sličan je plovku.
Nazad na vrh Ići dole
Gamarus
Guide
Guide
Gamarus

PočaljiNaslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju !   Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 EmptyČet 10 Jan 2013, 18:21

Sasats hvala Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 359
Nazad na vrh Ići dole
Ervin-Eko
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Ervin-Eko

Broj poruka : 5216
Godina : 39
Datum upisa : 09.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju !   Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 EmptyČet 10 Jan 2013, 18:30

Sasa, na ovom mestu gde planiram da lovim mislim da ce mi biti dovoljne 2 nimfe, jedna 10ka a druga 14.
Neznam tacno koliko sam olova stavljao na predvez i spustio bi nimfu na dno ali tesko bi uspeo da je kontrolisem, dubina je oko 1 metar.
Probacu na leto pa cu videti.
A polyleader koristim kad lovim skobalja na sitne nimfe i u brzacice ne dublje od 40 santina.
Nazad na vrh Ići dole
Mandrak80
Fly fisherman
Fly fisherman
Mandrak80

Broj poruka : 10
Datum upisa : 04.12.2012

PočaljiNaslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju !   Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 EmptyČet 10 Jan 2013, 18:36

Ako je voda dubine 1m kakve god da je brzine tungsten 4 mm + malo olovne žice trebalo bi ti završiti posao bez tonućih predveza
Nazad na vrh Ići dole
Sasats
INSTRUKTOR
INSTRUKTOR
Sasats

Broj poruka : 4279
Datum upisa : 04.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju !   Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 EmptyČet 10 Jan 2013, 18:41

Mandrak, nema sanse ni teoretske ... i to na Moravi , a na Limu gde Ervin peca tek nema sanse ni u nagovestaju sorry
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Uopšteno o Nimfarenju !   Uopšteno o Nimfarenju ! - Page 10 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Uopšteno o Nimfarenju !
Nazad na vrh 
Strana 10 od 14Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sledeći
 Similar topics
-

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Musicarenje.net :: FLY FISHING :: Nimfarenje (Nymphing)-
Skoči na: