Musicarenje.net Fly Fishing |
|
| Flyfishing avantura na Christmas Islands | |
|
+11Peja Ervin-Eko Ersin Big Bad Wolf Murino Mohiko Mixmaster Redtag NMilanovic Keno Bojovic Danijel 15 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Bojovic Danijel Guide
Broj poruka : 686 Godina : 52 Lokacija : Njemačka Datum upisa : 11.07.2010
| Naslov: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 13:03 | |
| Flyfishing avantura Christmas Islands
Kako se ostvaruju zelje, snovi, sudbina?
Ponekad ovako, godinu dana unazad, na jednom drugom ostrvu, desno od Afrike u indijskom Okeanu, dva coveka su u kuhinji i spremaju zajedno veceru za ekipu, i dok me on, organizator te avanture pita kako mi se svidjelo, ja mu kazem da sam odusevljen i da ako slucajno bude organizovao putovanje za Chistmas Islands i ako sam se kvalifikovao, da moze samnom racunat. On me gleda i kaze "Imam isti san vec godinama da podjem tamo, javljam ti se cim san pocne da bude stvarnost". I pola godine kasnije sam pozvan na miting, srecem njega i jos dva sa avanture Seychellen, planiranje, predlozi, moze samo da uspije ako sastavimo najmanje 6, sad smo 4ica. Par mjeseci kasnije Email, racun za 50% i vijest da nas je 10torica.San je stvarnost, avantura zivota nas ceka i ne samo to, nego sto sad svi znamo, to je Mont Everest za Musicara na ovom svijetu. | |
| | | Keno Guide
Broj poruka : 569 Godina : 61 Lokacija : Novi Pazar Datum upisa : 16.02.2009
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 13:25 | |
| Danijele , mnogi od nas to mogu samo da sanjaju .Ja ti od srca želim da se provedeš nezaboravno a deo svoje avanture kad se vratiš podeli sa nama. | |
| | | Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 13:27 | |
| Chistmas Island - KIRITIMATI
1777 ih nalazi na svojim pustolovinama KapitenJames Cook za bozic, i daje im ime, bozicna ostrva.Usred Pazifika, gdje, ma na kraju svijeta, tu.Stranovnistvo nekih 5000, mauri, izgledaju drugacije nego ovi u Havajima, lice onim iz Novi zeland Zive u dugim porodicnim kucama, ko divlja plemena u Juznoj Americi, krov i stubovi, poneka ima i neki niski zig okolo radi rakova.Veoma siromasni, prost nacim zivota, dobri ko hljeb, nepoznaju ljubomoru ili zavidnost, dijele sve, zajednicki
Primer, ja poklanjam Simms kapu gaidu (vodicu) on skida svoju kapu i daje je vozacu kamijona, koji nema kapu i stavlja onda ovu od mene na glavu. Nije ni trenutak pomislio "jao super sad imam dvije kape" mozde je mislio imam samo jednu glavu, stace mi dvije kape.
Mozda smo skroz davo i mi bili kakvi, nepokvareni, prokleta zivilizacija?
Ne znam koliko je Kapiten Cook putovao, ja sam od Frankfurta u putu prema San Francisku 11 Sati u avionu, pa 4 sata cekanja posle americkih kontrola na aerodrumu, pa ona za Hawaii 5 sati u avionu i opet americke kontrole, pa nocenje u Hotelu sjutra dan jos 3,5 sati.i konacno slijecemo u Kiritimati. A tamo koliba pored piste, nema prozora od stakla, neko mrezana ziza na prozorima, u kolibi smrdi na kokoske, jao gje sam ovo stigao. Pred kolibom nas vec cekaju mali kamioncici koji ce nas pebaciti do hotela. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 13:48 | |
| Posle voznje od nekih 10tak minuta kroz palme i dzunglu prvi znak i kazu mi vodici par dana kasnije da je to pored znaka sidro od Kapitena Cooka, neznam dali to mogu vjerovati ali eto ja kazem vama sta su oni meni rekli. | |
| | | | Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 13:57 | |
| Kucice od kamena duple,dva ulaza, dvije polovine 2 x 2 coveka, a unutra, kupatilo i dva kreveta. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 14:11 | |
| Posle prvog soka, kazem sebi OK, za spavanje i tusiranje dosta, cijeli cu dan pecati. Sta tek kasnije saznajem, organizovano ko u vojci, tabla i na njoj raspored ko gdje ide i sa kim. Znaci zna se ko sa kim ide, ko je vodic i u kojem arealu peca, grupa 4 ribolovca i dva vodica. Dorucak u 5:30, kamijoni su u 6:30 tu da nas podijele po ostrvu, jedan dan se peca sa obale, jedan jad sa camcom koji nas izbaci negdje nasred lagune, km nema odale nigdje. Vecera posle marsiranja km kroz vodu u potrazi za plijenom u 18:30 a za rucak stvako sam za sebe sprema 2 sendvicai dvije flase vode, ko u vojku bre.
| |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 14:18 | |
| | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 14:24 | |
| PS. Trebacu dva dana mozda da ovu reportazu zavrsim, izbirao sam nekih 100nak slika od preko 800 samo mojih koje cu vam pokazati, sa tekstovima, predstavljacu vam dan za dan, sta se dogadjalo u ribovovackom raju. Molim vas ne upadajte mi sa komentarima dok ne zavrsim. Hvala. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 14:31 | |
| 21.02.2013
Dan IPuni smo svi ocekivanja i radoznalosti. Danas sam na camcu, to znaci camac me vodi i izbacuje negdje usred vode do koljena, maksimum pojasa i ode, mi sami tu, nigdje obale. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 16:14 | |
| Mene i ovog sto sa mnom kucu dijeli, izbacuju sa jednim vodicem, ostali voze dalje. Ovaj moj kolega poprica kratko sa vodicem, i eto njega, iza mene, dise mi u potiljak.I dok ja sam iznenadjen, sam u ovoj putinji, nigdje odale, gdje god se okrenem pogledam samo voda.Ide ova momcina samnom pravo u vjetar, vjetar nam pici pravo u lice, nije trajalo ni 10tak minuta, poce on da mi izvidjava ribu i komanduje na 15metara 12 sati je Bonefish, gledam, i sa najboljim polinaocarama, ogledalo u ogledalo.Nista ne vidim, jos 10 metara sad ga vidim, zabacaj, zasrao, riba ode. Pici momcina jos uvijek pravo u vjetar, probam da mu objasnim da mi treba riba sa strane bar 45%, ne 100 % u vjetar, boli njega cose, samo komanduje, toliko sati, toliko metara, bacaj. Dva puna sata, drzim se, trudim se da ne popizdim, a stvarno tesko. Gledam konjinu glupu, ovo nije ni ribara ni vodica sidjelo, ma kakvi ovo je sigurno cobanin svinja (imaju samo svinje i kokoske od korisnih zivotinja) .Jesam sigurno 10tak Bonefisha zasrao, nemogu da serviram musicu da bude 1,5m pred ribom i da ne pljusne stimer kad padne, puni vjetar u lice me lomi. Navrh dva sata pitam svog svabu reci brate sta si mu rekao. Vodic pitao sta da radi, ovaj mu rekao prati Danijela. E sad nek prati tebe nemoj slucajno vise ko da me vodi, ja cu da ih placam da bjeze od mene, da me puste na miru,ti vodici.Posle dva sata glupiranja sa ovim teletom, konacno sam, sad pocinje robolov, sad polako vidio, sad polako disem, sad se krecem ko caplja,sad sam u svom elementu u modusu pradatora. | |
| | | | Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 16:27 | |
| Nijesam ni 10 min trazio, sjenka na 20tak metara, zabacaj, pratki, spori potezi, za Bonefish, prati sjenka i trzaj konrta, puce ko metak, ode daleko u baking, posle prvog bjega, ne da se, mlati glavom tamo daleko, mislim nije Bonefish, sta je onda, jaka borba do kraja,i stize prvi GT (Giant trevally), najjaca riba na svijetu, kad bi se tezina sa drugim ribama iste tezine uporedila. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 16:29 | |
| Ode razlog moje početne nervoze sve dalje prema horizontu, vrati se sreća u moju dušu. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 16:35 | |
| Sad sam dio ovog universuma, sad sve vidim i sve razumijem. Ne traje dugo dok se pokrecem lagano polako kroz vodu, samo sjenka svicnu, zabacaj potez, prati, brzi potezi, ubrzava i riba,stize strimera i udar, kontra, dug bjeg, pa jos par kraca i evo ga Bonefish pred kamerom.I jos 4 mu slijede i 4 se skidaju, to sve u 4 sata, to jest 2 sata, one prva dva sata sam pratio onu momcinu. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands | |
| |
| | | | Flyfishing avantura na Christmas Islands | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|