Musicarenje.net Fly Fishing |
|
| Flyfishing avantura na Christmas Islands | |
|
+11Peja Ervin-Eko Ersin Big Bad Wolf Murino Mohiko Mixmaster Redtag NMilanovic Keno Bojovic Danijel 15 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Bojovic Danijel Guide
Broj poruka : 686 Godina : 52 Lokacija : Njemačka Datum upisa : 11.07.2010
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 16:37 | |
| | |
| | | Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 16:41 | |
| Onda me posecuju usred ove vodene daljine, samo ja i oni tu, dva mlada albatrosa. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 16:58 | |
| Proslo prvo poluvrijeme, camac stize da nas pokupi. Drugo poluvrijeme, kaze organizator ekspedicije da ja i on idemo zajedno. vodic nosi nase 8ice dok mi sad sa 12ticama napadamo Trevallys. Stavnjam otrovno zeleni, izazva ih prate ga dva put nece da uzmu, Vidim male iglice (Garfish, to su one sto imaju gore kratak a dolje dug knjun) omiljena hrana za Trevallys, stavnjam Clouser minnow, namjerno sam gornje krilo duze vezao da mogu po potrebi da skracujem, boja i velicina je ugodjena, kasapnica, idem iz borbe u borbu, sve Bluefin Trevallys oko 1,5 i 2kg. Ovaj kolega je stavio neki veliki strimer i mlati snjim, nista, ponos je cude, nece da promijeni a kamoli od mene jedan da uzme. Nalijecu mu dva veca bluefina, samo prate, nalecese i pored mene, ma kakvi, tako su brzi da nijesam uspio ni stap da podignem a kamoli zabacim. pretrazujem jednu sumljivu ivicu ka plavoj vodi na slijepo, nekih 15min zabacaj za zabacaj, nista, ne odustajem. Ruka od lakta prema saki vec boli od 12tice, kad odjednom, nesto svicnu, bas kratko nego strimer do mene stize, i zamalo mi stap iz ruke iscupa, bijesna vuca, ode 100 metara bekinga borimo se. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 17:08 | |
| U ovom trenutku, ne znam kako je kod vas, moj duh, putuje, kontrolise, sve cvorove, predvez i udicu, u ovom slucaju, TMC 811s 2/0 hoce li sve ozdrzat pritisak ribe, moram se jako sa njom borit, na sto kracem, sto je dalje od mene moze me prevarit, prerezat, predvez ili strunu, beking na korale koji su ostri ko zileti. Dobojam metar po metar nazad i sve smo blizi jedan drugom i sad ga vec vidim, veliki Bluefin, kaze Organizator to je najveci kojeg je on uzivo vidio. I prvi dan se vec moj san ispunjava da uhvatim kapitalnog Bluefina. Svabe racunaju ribe u Pfd (to je 500gr, Englezi i Amerikanci isto ali je nihov Pfd. 400 i nesto grama) Organizator kaze preko 12Pfd. (izmedju 6 i 7Kg.) | |
| | | | Bojovic Danijel Guide
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 17:17 | |
| Prvi dan se zavrsava sa iducim rezultatom:
Bonefish +5 / -4 ( + uhvatio / - izgubio... u borbi se skinuli sa kuke )
Bluefin Trevally +10 / -4
GT +1 / -1 | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 17:27 | |
| 22.02. 2013
Dan IISinoc sam nosen saputanjem talasa pao u san, jutros me isto saputenje budi, osjecam se ko da sam uvijek bio tu. znam gdje da ribe trazim, na kojim terenima Trevallys love, gdje su Bonefish i tako, padaju, moraju da stoje model pred kamerom.Ali prvi modeli danas i moji uopste prvi, su Quinfish brze i pohlepne ribe, kolko god brzo da vuces strimera jos je sporo. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 17:30 | |
| Pa onda poznanci od juce. GT | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 17:39 | |
| Rezultat drugog dana:
Bonefish +6 / -3
Bluefin Trevally +1
GT +5 / -2
Quinfush +2 | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 17:43 | |
| 23.02.2013
Dan III
Prvo na kamion prema brodu sunce izlazi, radja se novi dan. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 18:00 | |
| Danas novi program, ibacuju nas na Pancake Flat, to su okrugle ploce, korali koji su okrugli ko palacinke, neki su ko dvije sobe veliki, neki do 50m obim, voda izmedju koljena i struka. Opet dvojica, organizator, ja i vodic, prva palacinka nekih 50m u obimu, odoh sam prema dubljem dijelu. Imamo 12tice teren za trevallys, samo dva zabacaja, i stvarno neugodan susret, ajkula (Blacktip) 1,50m uznemirena, u lovnom modusu, pravo prema meni, instiktivno udaram stapom u vodu, greska, jos je vise zainteresovana za mene, u zadnjem trenutku, luda ideja, udaram je 12ticom, otpozadi u ledjno peraje, nije joj prijalo, voda okspodira i nestade. Idem skroz na drugu stranu, jao ko u filmu, ko u snu, talasi se lome na stijenu, travellys jasu talas, do u plitko gdje kasape male ribe, a kad se vrate u putu dubine da bi iduci talas iskoriste, ja i moj Clouser smo u zasjedi, a ova 12tica koju svaki dan satima bacam postaje dio mene, gdje zamislim srimer pada i izbode to sto je naislo prema nama, spucali smo ih. | |
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands Pet 08 Mar 2013, 18:01 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Flyfishing avantura na Christmas Islands | |
| |
| | | | Flyfishing avantura na Christmas Islands | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |